StoryEditorOCM
Dalmacijakišna prognoza

Ciklona Juliana smočit će maškare, pa nakon tri mirna dana novo zahladnjenje stiže u nedjelju

Piše PSD.
11. veljače 2013. - 18:38

Brojne maškare neće razveseliti prognoza za sljedeće dane jer će na Pokladni utorak padati kiša. Najavljuje to Rade Popadić iz Udruge Crometeo tvrdeći kako će kiša padati cijeli utorak te u srijedu. No očekuje nas promjenjiv početak tjedna.

U ponedjeljak poslijepodne stiže nova ciklona Juliana s naoblakom i kišom, u gorju snijegom.

– Snijeg je moguć i u nizinama Zagore, a do večeri će više snijega biti samo u višim predjelima, kaže Popadić. Posebno upozorenje vrijedi za pomorce jer će na moru biti olujno.

Teška će kiša padati

Jutro u Zagori obilježit će mraz, a slab mraz moguć je i na obali i na otocima, danju najviše 9 stupnjeva. Najveći udarac ciklone bit će u utorak i srijedu, i za te dane vrijedi gotovo ista vremenska prognoza. To nimalo neće razveseliti one koji se spremaju za maškarane povorke na Pokladni utorak.

- Kiša će padati cijela oba dana, a snijega će biti u višem gorju; jutro će biti osjetno toplije od prethodnih dana, kaže Popadić.

Znatno manje kiše bit će u sljedeća tri dana, u sjevernoj Dalmaciji puhat će bura, u južnoj jugo, a temperatura će biti oko 10 stupnjeva. Nakon relativno mirna tri dana, prema sadašnjim sinoptičkim materijalima, novo zahladnjenje stiže u sljedeću nedjelju, no u kojoj mjeri će nas zahvatiti nova ciklona, bit će jasnije sljedećih dana.

OJDANA KOHAREVIĆ
FOTO: Tonći Plazibat / CROPIX 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 18:05