StoryEditorOCM
Dalmacijaogorčena ornela roso

Vlasnica kafića u Vrgorcu: Kradu mi vodu, moram plaćati tuđe dugove i ono što nisam potrošila

Piše PSD.
11. veljače 2013. - 09:55
Vrgorački komunalci počeli su ovih dana zatvarati vodu pravnim i fizičkim osobama. Među brojnim osobama koje su ostale bez vode je i Ornela Roso, vlasnica ugostiteljskog objekta „Dalmatino“, malog kafića od 15 metara kvadratnih koji se nalazi nasuprot zgradi gradske uprave. Njeni problemi s računima i isporukom vode počeli su prije devet godina kad je otvorila ovaj objekt.

- Početkom veljače 2004. godine otvorila sam kafić i tada su mi iz „Komunalnog poduzeća“ rekli da se mogu priključiti na isto vodomjerilo kojim se prije mene koristio drugi obrtnik. Međutim, taj obrtnik ostao je dužan oko sedam tisuća kuna za potrošenu vodu. Nakon nekog vremena taj dug je prebačen na mene, na što sam se ja žalila, ali neuspješno - govori Ornela Roso i dodaje da tu nije kraj njezinim problemima s računima za vodu.

- Budući da mi se u prizemlju stambene zgrade nalazi vodomjerilo, s druge strane ulice, primijetila sam po računima i količini potrošene vode da su se neki stanari ilegalno priključili na moj sat. Prosječna potrošnja moga kafića bila je oko 15 kubnih metara vode, a onda su odjedanput počeli stizati računi za 100 metara kubnih vode. Odmah sam reagirala i sve prijavila djelatnicima „Komunalnog poduzeća“ i Policijske postaje Vrgorac. Međutim, policija je samo napravila zapisnik, dok komunalci nisu ništa poduzeli - ogorčena je vlasnica kafića.

Situacija se dodatno zakomplicirala prije nekoliko dana kad je ovoj obrtnici zatvorena voda.

- Došli su radnici i odnijeli mi vodomjerilo, a ja sam morala zatvoriti kafić jer kako ću raditi bez vode. Podnijela sam tužbu protiv „Komunalnog poduzeća“. Sve svoje dugove sam spremna platiti, ali samo one iznose koje smo ja i moji gosti potrošili. Ne mogu ja plaćat nečije dugove, kao ni vodu pojedinih stanara koji su se ilegalno priključili na moje brojilo - naglasila je ova obrtnica.

‘Krađa vode nije naš problem’

S druge strane, direktor „Komunalnog poduzeća“ ing. Boris Erceg ističe kako za krađu vode nije odgovorno njegovo poduzeće.

- Radimo intenzivno na naplati svih potraživanja. Sukladno zakonu odgovornost distributera vode je do vodomjerila koje uredno održava, a sve što se događa iza toga je briga potrošača, odnosno korisnika. Dotična osoba ne plaća redovito svoje račune, a navode da joj netko krade vodu ne smatramo svojim problemom. Rečeno joj je da to riješi s policijom. U konkretnom slučaju korisnik kafića neka plati svoje obveze otkad se koristi tim prostorom, a sve neka napravi u dogovoru s vlasnikom poslovnog prostora i nama kažu tko će podmiriti ostale troškove - stoji u dopisu koji potpisuje direktor Erceg.

Tekst i foto: MATE PRIMORAC


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 18:28