StoryEditorOCM
Dalmacijauništen izvor prihoda za cijelu obitelj

MUP: Požar u srpskom zaselku Kraljevići je podmetnut; HNS: Skupljamo novac za koze

Piše PSD.
10. veljače 2013. - 23:45
Požar u kojem je izgorjela staja Dare Kraljević iz istoimenog zaselka u općini Zmijavci je - podmetnut. U požaru u noći između srijede i četvrtka izgorjelo je cijelo krovište staje, nekoliko tona sijena, te šest koza i sedam kozlića, a šteta je procijenjena na više od 30 tisuća kuna.

U srpskom zaseoku planula staja; Susjed Ante: Dajte mi piromana da ga ja nešto priupitam

Prema glasnogovornici Policijske uprave splitsko-dalmatinske Antoneli Lolić, požar je nastao od otvorenog plamena, što zapravo znači da je podmetnut. Prava tragedija obitelji Kraljević iz zaselka gdje živi pretežno srpsko stanovništvo, odjeknula je po cijelim Zmijavcima i svi osuđuju takav bezuman čin, prema obitelji, kojoj je uzgoj stoke glavni prihod za život. Uslijedile su odmah i reakcije dobrih ljudi iz Zmijavaca.

Tako je ogranak Hrvatske narodne stranke iz Zmijavaca, kako nas je obavijestio predsjednik Nedjeljko Karoglan, uz pomoć Županijske organizacije te stranke započeo s prikupljanjem novca kako bi se obnovila staja obitelji Kraljević, ali i kupile koze, kako bi Dara opet počela s njihovim uzgojem.

U subotu je obitelj Kraljević posjetila i delegacija županijske organizacije HNS-a predvođena potpredsjednikom Ivanom Pajdekom, koji je izjavio da očekuje kako će istražni organi pronaći počinitelja ili počinitelje te da se isti kazne za ovo nedjelo.

- To je za mene teroristički čin - izjavio je Pajdek.
Tekst i slika: Braco Ćosić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 03:56