StoryEditorOCM
Dalmacijapucanj iz sinja

Splitsko-dalmatinski HDZ: Najbolje da Kukuriku koalicija donese dekret za ostanak na vlasti 50 godina

Piše PSD.
26. siječnja 2013. - 15:30
Dužnosnici HDZ-a s područja Splitsko-dalmatinske županije, od temeljnih ogranaka do Županijskog odbora, u subotu su skupom u Sinju zatvorenim za javnost krenuli s pripremama za svibanjske lokalne izbore. Poslije skupa održana je konferencija za novinare.

Odabrali smo Sinj kao i prije četiri godine kada smo polučili odličan izborni uspjeh, a dali smo i potporu lokalnom HDZ-u. Iako smo razgovarali o izborima nametnule su se najvažn ije državne teme. Aktuelna Vlada najavljivala je tsunami investicija,a do sada smo dobili tsunami nezaposlenosti i sukoba sa svima pa i međusobno kao partneri - kazao je član Predsjedništva stranke i predsjednik Županijskog odbora Ante Sanader.

Lovre Guščević, Zlatko Ževrnja, Petar Škorić i Ante Babić posebno su govorili o vladinom prijedlogu Zakona o strateškim ulaganjima. Po ocjeni Guščevića zakon je protuustavan, nestručno i traljavo napravljen, štetan za hrvatsku državu te otvara vrata korupciji. Po njemu riječ je o novoj centralizaciji pa bi, drži Guščević, najbolje bilo da Kukuriku koalicija donese dekret da bude na vlasti 50 godina.

Zlatko Ževrnja smatra da površnost predloženog zakona može biti pogubna za Hrvatsku. On će, tvrdi, omogućiti privatizaciju izvora, šuma, poljoprivrednog zemljišta, kulturnih i svih drugih kjavnih dobara. HDZ nije protiv poduzetnika, naprotiv, ali je protiv pogodovanja, a ovdje se pogoduje velikima. Šume, vode i poljoprivredno zemljište su hrvatsko javno dobro i za Petra Škorića zadnja crta obrane države.

Ako bi zakon prošao u predloženom obliku bila bi to rasprodaja Hrvatske. Zato pozivam hrvatski narod da se probudi i kaže ne ovakvom zakonu, kaže Škorić. Po ocjeni Ante Babića prvu godinu vlasti Kukuriku koalicije obilježio je strah građana da svoju i budućnost svoje djece.

Toni Paštar
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 01:30