StoryEditorOCM
Dalmacijapeti natječaj

Upravno vijeće Gradske knjižnice za Renatu Dobrić

Piše PSD.
16. siječnja 2013. - 22:50
Upravno vijeće Gradske knjižnice Kaštela jednoglasno je odlučilo Gradskom vijeću, nakon provedenog postupka javnog natječaja, za novu ravnateljicu Gradske knjižnice Kaštela predložiti Renatu Dobrić. Na natječaj raspisan u prosincu stigle su četiri prijave kandidata, a među živitopisima i predloženom programu prijava Renate Dobrić ocijenjena je kao najbolja.

Daljnja odluka je sada na članovima kaštelanskoga Gradskog vijeća koji će o prijedlogu raspraviti na prvoj idućoj sjednici. Kako je poznato, ravnatelj ove gradske ustanove nije izabran već pune tri godine, a hoće li se to dogoditi ovoga puta ostaje tek vidjeti.

Za ravnatelja ili ravnateljicu GKK-a provedeno je čak pet natječaja, a nakon prva četiri Gradsko vijeće se ili nije složilo s prijedlogom Upravnog vijeća ili je natječaj poništen zbog proceduralnih pogrešaka. Inače, Renata Dobrić živi u Kaštel Sućurcu i nešto više od osam godina radi kao knjižničarka u Gradskoj knjižnici.

Nakon završene Više ekonomske škole upisala je i fakultet te stekla visoku stručnu spremu i diplomu menadžera za odnose s javnošću, a sada je na poslijediplomskom studiju informativnih i komunikacijskih znanosti te usporedno privodi kraju i studij knjižničarstva.

Osim knjižničarskog posla Dobrić je dugo godina radila i kao novinarka te suradnica u nekoliko medijskih redakcija, a angažirala se i u organizaciji značajnih događanja i manifestacija u Kaštelima.

J.  ŽARKO


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 08:45