StoryEditorOCM

Don Ivan Grubišić: Nismo u koaliciji, dali smo potporu kandidatu Prelasu

Piše PSD.
15. siječnja 2013. - 17:09
Željko Prelas nije kandidat koalicije SDP, HNS, HSU i Saveza za građansku i etičku Hrvatsku za gradonačelnika Sinja, jer takve koalicije nema, niti će je biti. Potvrdili su to čelnici spomenutih stranaka Nataša Poparić, Stipe Maganjić i Ištvan Miško Kerekeš te don Ivan Grubišić, čelnik Saveza za građansku i etičku Hrvatsku.

- Jasno smo naglasili da ne ulazimo u koalicije sa strankama i od toga nećemo odstupiti. Ni u sinjskom slučaju nismo ni u kakvoj koaliciji, već smo dali potporu nestranačkom kandidatu Željku Prelasu jer se radi o osobi prepoznatljivoj po rezultatima. Željeli bismo da podržavanje kvalitetnih i sposobnih ljudi, koji su spremni raditi za opće dobro i reafirmirati politiku kao časno zanimanje, postane obrazac.

- Na izbore za gradska i općinska vijeća i županijske skupštine Savez za građansku i etičku Hrvatsku izići će samostalno. Ni nakon izbora nećemo u koalicije. Sa strankama ćemo surađivati na programima, od slučaja do slučaja, vodeći se samo općim dobrom – kaže don Ivan Grubišić.

- Inicijativa da upravo Željko Prelas bude kandidat za gradonačelnika Sinja stigla je iz naše stranke. Na zahtjev HNS-a i HSU-a formirali smo koaliciju, pa je Prelas službeno kandidat koalicije naših triju stranaka. Smatram mudrim i politički oportunim da po ugledu na Kukuriku koaliciju na izbore za Gradsko vijeće Sinja SDP, HNS i HSU formiraju zajedničku koalicijsku listu, ali o tome se još moramo dogovarati – kaže Nataša Poparić, predsjednica Gradske organizacije SDP-a Sinj.

Predsjednici sinjskih podružnica HNS-a Stipe Maganjić i HSU-a Ištvan Miško Kerekeš nisu protiv prijedloga Nataše Poparić, ali dodaju kako do izbora ima vremena za odlučivanje o samostalnim ili koalicijskim listama.

Toni Paštar


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 08:25