StoryEditorOCM

Željko Prelas kandidat za gradonačelnika Sinja

Piše PSD.
11. siječnja 2013. - 16:43
Diplomirani inženjer cestovnog prometa Željko Prelas iz Brnaza zajednički je kandidat za gradonačelnika Sinja SDP-a, HNS-a, HSU-a i Saveza za građansku i etičku Hrvatsku.

Prelas nije član ni jedne stranke, rođen je 1957. godine, oženjen je, otac četiriju kćeri i djed jedne unuke. Do sada nije bio politički angažiran. Osnivač je i direktor autoškole “Semafor”, koja djeluje u Sinju i Solinu, i Centra za obrazovanje odraslih u kojima svakog mjeseca plaću prima 30 radnika.

- Prihvatio sam poziv stranaka, ali i velikog broja sugrađana koje uvažavam. Poslije dugog promišljanja shvatio sam kako nemam pravo više stajati sa strane. Sinj zaslužuje puno više od posrnuloga gospodarstva i loše socijalne slike koja se ogleda kroz više od 3000 nezaposlenih, jer ima potencijale za bolje u brojnim resursima, posebno ljudskim. Moja obitelj i ja živimo u Sinju i nemamo rezervne adrese. Neću biti gradonačelnik ni lijevo ni desno orijentiranih pojedinaca, nego svih mojih sugrađana. Znam, hoću i mogu i odlučan sam biti izborni pobjednik. Iza mene su rezultati, a svoje znanje i iskustvo stavit ću u službu građana Sinja – kazao je Prelas na predstavljanju novinarima.

Predstavljanju Prelasa u hotelu “Alkar” nazočilo je tridesetak građana, među kojima saborski zastupnici Tatjana Šimac Bonačić (SDP) i Srđan Gjurković (HNS), dr. sc. Danica Ramljak i drugi.

- Premda u stranci imamo kvalitetnih stručnih ljudi, odlučili smo se za Željka Prelasa koji dolazi iz realnog života jer ovaj grad više nema vremena za eksperimente, ideološka i svjetonazorska nadmudrivanja – kazala je Nataša Poparić, predsjednica sinjskog SDP-a.

- Za HNS Prelas je iznimno kvalitetan kandidat i zadovoljstvo nam je punuditi ga građanima da mu daju mandat za vođenje Sinja – riječi su Stipe Maganića, predsjednika sinjskog HNS-a.

- Naši članovi i simpatizeri, a vjerujem i većina Sinjana, u Željku Prelasu vide čovjeka koji će dovesti Sinj u poziciju koja mu po svemu pripada u našoj županiji i cijeloj Hrvatskoj – istaknuo je general Veselko Gabričević, predsjednik županijskoga HSU-a.

- Podržavamo Željka Prelasa kao nestranačkog kandidata u nadi da će ga podržati građani Sinja. Potrebni su nam prepoznatljivi ljudi. Vjerujem da je Prelas upravo takav i da na dužnosti gradonačelnika Sinja svojim sugrađanima može donijeti bolje sutra – kazao je don Ivan Grubišić, čelnik Saveza za građansku i etičku Hrvatsku.

- Kroz osobu Željka Prelasa, SDP, HNS, HSU i Savez za građansku i etičku Hrvatsku prestavili su prvog kandidata za gradonačelnika Sinja.

Vjeruje se da, unatoč rezultatima, ambicije za još jedan mandat ima Ivica Glavan. Kandidata će imati i HDZ, nisu zanemarive ambicije ni nezavisnog gradskog vijećnika Mira Bulja, a u javnosti se šuška da bi svoga gradonačelnika željeli imati udruženi bivši članovi SDP-a, HDZ-a i još nekih stranaka.

T. PAŠTAR


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 18:34