StoryEditorOCM
Dalmacijastrojevi miruju

Cesta Vrgorac - Imotski čeka da se vlasnički odnosi urede

Piše PSD.
10. siječnja 2013. - 17:10
Prije nešto više od pola godine ravnatelj Županijske uprave za ceste dip. ing. Zlatko Čaljkušić najavio je kako bi s prvim danima 2013. godine mogli početi radovi na budućoj prometnici Vrgorac - Imotski, odnosno na njenoj prvoj dionici Vrgorac - Stilja, ako sve bude teklo po planu.

Međutim, početak siječnja nije donio radost za stanovnike Prapatnica, Stilja i Kašča, koji su naslonjeni na buduću prometnicu, čiju izgradnju i rekonstrukciju očekuju desetljećima, jer strojevi se nisu pojavili na gradilištu.

Mještani ovih sela godinama se voze jednom od najopasniji cesta, uskom samo nekoliko metara i s brojnim odronima, pa su, razumljivo, bili posebno zadovoljni kada su prije dvije godine inženjeri Petar Danolić i Frane Madunić iz Županijske uprave za ceste javnosti prezentirali projekt izgradnje spomenute ceste.

Stoga mnoge zanima kada će ovaj projekt konačno ugledati svjetlo dana, s obzirom na to da je lokacijska dozvola izdana u srpnju prošle godine.

Madunić: Kažu da neće ništa tražiti, pa blokiraju radove

- Treba odmah reći da ne možemo početi radove, a da prethodno nismo riješili imovinsko-pravne odnose. Nadamo se da ćemo to riješiti u suradnji s jedinicom lokalne samouprave do lipnja ove godine, pa bi onda mogli krenuti radovi čija će dinamika ovisiti o sredstvima.

Nekoliko puta do sada imali smo slučajeva da ljudi kažu kako neće ništa tražiti za naknadu, međutim kada krenu radovi, traže novac i blokiraju radove - istaknuo je Čaljkušić. Prva faza obuhvaća radove na sedam kilometara dugoj dionici do Stilja, koja je podijeljena u dvije manje poddionice po 3,5 kilometara.

Prema projektu, nova cesta imala bi dvije prometne trake, a jedan dio bi trebao prolaziti starom trasom. Dok se čekaju bageri koji bi konačno izmamili osmijehe na lica stanovnika ovih zabiokovskih sela, dogodio se odron na cesti Prapatnice - Stilja, na Krovini, gdje se ispod jednoga djela ceste urušio potporni zid. Sve to stoji tako već jedno vrijeme, unatoč upozorenju nadležnima.


 MATE PRIMORAC


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 15:59