StoryEditorOCM
Dalmacijazvonko dujmić iz aržana svjedočio ponoćnom vučjemu piru

‘Čopor od 12 gladnih vukova rastrgao mi je psa pred kućom’

Piše PSD.
5. siječnja 2013. - 21:56
Mještani zaseoka Dujmića u Aržanu, ali i okolnih zaselaka, iz noći u noć žive u strahu od vukova. Da im je strah opravdan svjedoči i događaj koji je doživio Zvonko Dujmić iz istoimenoga zaseoka u noći s četvrtka na petak.

- Znali smo mi u Aržanu da je viđen veliki čopor vukova, nekim mojim suseljanima rastrgani su psi, ali dok vam čopor na dođe pred samu kuću, ne možete sve ni povjerovati. A meni je naprosto čopor od deset do dvanaest vukova oko pola sata iza ponoći banuo u dvorište. Možete vjerovati, dvanaest gladnih zvijeri uz stravično trganje moga psa ljubimca. Pokušao sam vikom s prozora rastjerati ih, no ništa. I dok sam otrčao po lovačku pušku i opalio jedan plotun u zrak, prošla je cijela vječnost.

Psa su mi rastrgali, među sobom su se i poklali i tek na pucanj otišli dalje. Imao sam prilike do sada čuti o napadima jednoga ili dva vuka, ali da vam toliki čopor dođe u dvorište, to me već dobro iznenadilo. Očito vukovi dolaze iz susjedne Bosne i Hercegovine, tamo su nezaštićeni, nemaju ni hrane, pa im je okolica Aržana vrlo zanimljiv prostor. Doći će mi i lovni inspektor, zapisat će, snimiti, znam da mi se moj ljubimac ne može nadoknaditi, ali se pitam što ako vas ovoliki čopor napadne. Tko kaže da neće. Hajde da je jedan vuk, ali ovi su bili toliko agresivni da se ja i moji suseljani pitamo tko nas može zaštititi - riječi su Zvonka Dujmića.

Braco Ćosić


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 15:43