StoryEditorOCM
DalmacijaPROBE ZA PREDSTAVU IZNERVIRALE HSS-OVCA

Sjednica hvarskog Gradskog vijeća prekinuta jer je Pjerino Bebić došao odjeven u renesansnog plemića

Piše PSD.
15. svibnja 2012. - 15:48
Sjednica Gradskog vijeća Hvara na kojoj se odlučivalo o sudbini hvarske tvrđave naprasno je prekinuta nakon što je gradonačelnik Pjerino Bebić u vijećnicu ušao u - renesansnom kostimu! Što se u stvari dogodilo objasnio nam je Bebić:

- Riječ je kostimu Petra Semitecola, zaslužne osobe iz hvarske povijesti, velikog graditelja koji je među ostalim podigao arsenal i komunalno kazalište, kojeg bih trebao glumiti u predstavi koje pripremamo, a probe su u prostoriji do vijećnice. U njoj mi je ostao mobitel i da se ne bi ometao rad Vijeća ušao sam po njega. U tom trenutku predsjednik Vijeća Zoran Domančić, nekadašnji gradonačelnik, prekinuo je sjednicu.

- E sad, zbog čega? Njegov HSS sa SDP-om i HDZ-om ima većinu u Vijeću, ali kako se ta koalicija raspada, nije im prolazila odluka o prebacivanju upravljanja hvarske tvrđave iz gradskog portfelja pod komunalno poduzeće. To je njega u stvari iznerviralo, a ovo mu je bio samo povod, jer ja ničim nisam provocirao ni ometao rad Vijeća - objašnjava Bebić.

On dodaje kako se u Sabor i u Europski parlament ulazi u povijesnim odorama i to nije nikakvo ometanje rad.

- Pravo je pitanje zbog čega Domančić želi provesti takvu protuzakonitu odluku i stvara nered. Zbog čega on želi tvrđavu koja je vrhunski spomenik kulture staviti pod svoju kontrolu i što bi s njom radio - pita Bebić.

Damir ŠARAC
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. svibanj 2024 02:47