StoryEditorOCM
Dalmacija950. obljetnica grada

U Šibeniku otvorena izložba 950 kravata poznatih ličnosti

29. studenog 2016. - 00:08
izlozba_croata01-28112016

U šibenskoj Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić u ponedjeljak je otvorena izložba 950 kravata koju su povodom 950. obljetnice od prvoga pisanog spomena tog grada organizirale umjetnice Jagoda Sablić, Franka Klarić i Sara Lovrić Caparin.

Na njihov poziv odazvali su se brojni Šibenčani, ali i istaknute hrvatske ličnosti iz svijeta politike, znanosti, umjetnosti i estrade pa su na izložbi 'Kravata – Croata', među ostalima, izložene kravata premijera Andreja Plenkovića, šibenskog gradonačelnika Željka Burića, predsjednika Gradskog vijeća Ivice Poljička, ali i ona Sandija Cenova, Nene Belana, Tončija Huljića, Ive Pattiere, Siniše Popovića, Gorana Grgića, Špire Guberine, Drage Utješanovića, Nikole Urukala, Jana Kerekeša i brojnih drugih.

Šibenski gradonačelnik Željko Burić istaknuo je kako su organizatorice sjajno povezale izvorni hrvatski proizvod s najstarijim hrvatskim samorodnim gradom.

Jedna od organizatorica, Jagoda Sablić, kazala je kako im je pristiglo i više od 950 kravata, a sve će biti naknadno izložene u šibenskoj gradskoj knjižnici.

Producent Zoran Škugor aktivirao je cijeli Zagreb, šibenski spiker Tomislav Baran od kolega je prikupio četrdesetak kravata, Franka Klarić skupljala je kravate od kolega glumaca, arhitekata, političara, inženjera, a donirali su i gradovi prijatelji Šibenika – rekla je Sablić i dodala da su svoj doprinos dali i Šibenčani raseljeni po svijetu pa su izložene i kravate koje su pristigle iz Australije, Sjedinjenih Američkih Država i skandinavskih zemalja.

"Srce mi je puno cijelu ovu godinu, a posebno me raduje što su brojni Šibenčani, udruge i kulturne institucije prepoznale 950. obljetnicu grada kao nešto čemu svatko može dati svoj doprinos", rekao je predsjednik Gradskog vijeća i idejni začetnik obilježavanja 950. godina Šibenika Ivica Poljičak te zahvalio organizatoricama i svima koji su se odazvali njihovu pozivu na povezivanje Šibenika i originalnog hrvatskog proizvoda, k

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 13:20