StoryEditorOCM
OtociDEVASTACIJA PROSTORA

Ilegalno gradilište osvanulo u omiljenom ljetovalištu Splićana: na Čiovu tik uz more počeo zidati 350 kvadrata na tuđem!

Piše Sandra Barčot
21. svibnja 2024. - 12:07
Napokon počinje borba protiv ilegalaca koji građevinskim radovima, bez ikakvih dozvola, nagrđuju pomorsko dobro i ugrožavaju javnu imovinu za svoje privatne interese i zaraduPaun Paunović/Cropix/Ilustracija

Uz kaznenu prijavu i posebno izvješće zbog protupravne gradnje u zaštićenom obalnom pojasu, i to na otoku Čiovu, Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu prijavljen je 66-godišnji hrvatski državljanin

Radi se o čovjeku koji je svojim ilegalnim projektom devastirao pomorsko dobro.

Prijavljeni se "drznuo", kako nam je potvrđeno u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj, obavljati radove izvan granica građevinske zone. Preciznije, investirao je u iskop dubine tri metra i ukupne površine čak 350 četvornih metara, naravno bez izvršne građevinske dozvole.

Prema našim informacijama, riječ je o mjestu Miševac na Čiovu koje administrativno pripada Gradu Trogiru i već desetljećima je jedno od omiljenih boravišta splitskih vikendaša, da o turističkim apartmanima i kućama ni ne govorimo.

- Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom u Splitu i Državnim inspektoratom, proveli su kriminalističko istraživanje nad 66-godišnjakom.

Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je kao investitor tijekom 2023. godine izvan granica građevinskog područja, u zaštićenom obalnom pojasu, na otoku Čiovo, protivno članku 106. st.1. i 2. Zakona o gradnji, obavljao radove bez izvršne građevinske dozvole i na području od posebnog interesa za Republiku Hrvatsku – ističu iz policije i dodaju:

- Utvrđeno je postojane osnovane sumnje kako je 66-godišnjak ostvario obilježja kaznenog djela protupravne gradnje radi čega će Općinskom državnom odvjetništvu u Split biti upućeno posebno izvješće kao dopuna kaznene prijave.

Rekli bismo, napokon počinje borba protiv ilegalaca koji građevinskim radovima, bez ikakvih mogućih dozvola, nagrđuju pomorsko dobro i ugrožavaju javnu imovinu svih građana za svoje privatne interese i zarade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. svibanj 2024 00:37