StoryEditorOCM
Dalmacijadugopolje brine o najmlađima

ODRŽALI RIJEČ Besplatne knjige za 380 osnovaca

Piše PSD.
3. rujna 2010. - 14:12

U vrijeme besparice izvrsna vijest stiže za sve roditelje s područja općine Dugopolje - njihove osnovce u ponedjeljak će na klupama čekati besplatni udžbenici. Tako je ova općina, poznata po visokom standardu i niskoj stopi nezaposlenosti, još jednom pokazala kako ima sluha za socijalna pitanja.

- Odlučili smo roditeljima pomoći u ovo recesijsko vrijeme pa smo osigurali besplatne knjige za svih 380 osnovaca škole u Dugopolju, a riječ je o stanovnicima Dugopolja, Kotlenica i Koprivnog. Mještanima Liske, čija djeca pohađaju školu u Klisu i Dicmu, dali smo protuvrijednost u kunama i to za učenike prvih razreda 800 kuna i za više razrede 1200 kuna - kaže dugopoljski općinski načelnik Zlatko Ževrnja.

Da u Dugopolju i te kako misle na demografsku obnovu pokazuju i brojke od čak 49 srednjoškolaca “Udruge 4+” za koje je ove godine izdvojeno po 1200 kuna. Ivica Čipčić, predsjednik spomenute dugopoljske udruge, zadovoljan je.

- Stvarno nemam riječi kako zahvaliti našem načelniku Ževrnji, sretni smo zbog ovih darova na početku školske godine – kaže oduševljeni Čipčić.

Osim novca, Općina će djeci iz ove udruge plaćati i pola prijevoza za srednjoškolce te pola troškova za prehranu za osnovce.

O. KOHAREVIĆ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. svibanj 2024 16:40