StoryEditorOCM
Obalausporedila postotke

Baričević: SDP obećava veće mirovine, a dok su bili na vlasti podigli su ih samo 4,6 posto. I oni bi vodili državu!

Piše dalmacija sd
3. studenog 2023. - 11:36

Županijska vijećnica Danica Baričević (HDZ), ujedno i predsjednica županijske organizacije Zajednice žena Katarina Zrinski, osvrnula se na SDP-ova obećanja o povećanju mirovine i poreznom rasterećenju. Njezinu objavu pod naslovom "SDP-ov Monty Python" prenosimo u cijelosti: 

"Jučer su nam press konferenciju sa zvučnim obećanjem o povećanju prosječne mirovine na 750€ i poreznom rasterećenju poduzetnika održali 2 bivša ministra SDP-ove Vlade iz mandata 2011.-2015.

Zvuči primamljivo, ali baš zbog toga dužna sam podsjetiti javnost na njihov track record u svom mandatu, a on je poražavajući. U cijelom njihovom mandatu mirovine su rasle za svega 4,6%, naspram 44% u mandatu Andreja Plenkovića. Simboličnih 10 puta manje, unatoč tome što su Grčić i Ostojić bili ministri u mirnodopskom mandatu bez svjetskih zdravstvenih kriza, potresa, krize u Agrokoru i ratova koji bjesne diljem svijeta. Istine radi, podsjećam javnost i da za vrijeme njihove Vlade uopće nije bilo polugodišnjeg rasta mirovina 3 puta uzastopno, odnosno godinu i pol dana (2014.i 2015.) su umirovljenici bili bez ikakvog povećanja mirovina.

U tom mandatu sjećamo se i 400.000 nezaposlenih, a Milanovićeva Vlada je proglašena 6. najgorom Vladom na svijetu od strane Svjetskog gospodarskog foruma.

10 godina nakon, ista meta, isto odstojanje. Dva prvaka te dokazano nesposobne ekipe ponovno žele voditi državu, s obećanjima za koja znaju da ih ne mogu ispuniti svjesno obmanjuju ljude.

Na njihovu žalost, hrvatski građani nemaju tako loše pamćenje pa itekako znaju kako su živjeli pod njihovim upravljanjem, a kako žive sad. Najbolji primjer njihovog rada možemo vidjeti kroz raspad SDP-a u Dugom Ratu, gdje je cijelo članstvo napustilo stranku."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 05:54