StoryEditorOCM
Dalmacijaprovuku se

Ni kamioni na ulazu u Tunel ‘Sv. Ilija’ nisu zaustavili vozače

Piše PSD.
10. studenog 2012. - 21:18
Nakon reportaže “Slobodne Dalmacije” o prometu kroz Tunel “Sv. Ilija”, na portalima su od petka ujutro postavljene vidljive prepreke za prolaz vozila. Već su putnici sami odustali od prolaza još neotvorenim i jako nesigurnim putem. Neki se čak vraćaju kada uoče veći dio kolnika na portalima prepriječen kamionima izvođača radova, “Konstruktora” i “Hidroelektre”.

Promet je znatno slabiji, međutim između vozila i rampa ostalo je dovoljno mjesta za najkuražnije vozače da se provuku i najkraćim putem svladaju Biokovo.

Razumljivo je da ljudi od hercegovačkog do primorskog kraja ne mogu dočekati davno najavljivani kraj radova i otvorenje najkraćeg spoja unutrašnjosti s morem, jer se ne da ni s čim usporediti prometna prednost tunela.

Ali radnici na gradilištu se prvenstveno moraju zaštititi, kao i sami vozači, jer tunel nije posve očišćen, niti osvijetljen za dovoljnu sigurnost vožnje. Bitno je ipak da su automobili i kamioni smanjili brzinu dok prijevremeno prolaze “Sv. Ilijom”.

Doznajemo također kako se ulazi ne mogu posve zatvoriti jer se u tunelu odvijaju radovi, pa vozila “Hidroelektre” i “Dalekovoda”, kao i njihovih kooperanata, prolaze s jedne na drugu stranu.
ANA DRAGIČEVIĆ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. svibanj 2024 12:46