StoryEditorOCM
Dalmacijakaštelanski HDZ optužujE gradsku vlast za rastrošnost

Najamnina za vrtić u privatnoj kući 22.000 kuna mjesečno

Piše PSD.
6. rujna 2012. - 21:20
Iznimno loše stanje u gradskom proračunu, gdje su obveze Grada narasle na više od 25 milijuna kuna, a dugovi prema vjerovnicima stalno rastu i ne plaćaju se, aktualna vlast nanovo nekontrolirano troši gradski novac, ovaj put za plaćanje najma prostora u privatnoj kući u Kaštel Lukšiću za potrebe vrtića. Neozbiljno je da ni nakon više od tri godine mandata aktualne vlasti vrtić “Maslina” u Kaštel Štafiliću nije stavljen u funkciju, posebno iz razloga što je na isti način prije toga izgrađeno nekoliko vrtića u gradu.

Da su postojali bilo kakvi nedostaci pri ugovaranju radova, u tri godine su trebali biti riješeni pa danas ne bismo imali problem astronomskog plaćanja najma za vrtić u jednoj privatnoj kući. Iako smo upozoravali da je najam od 22.000 tisuće kuna mjesečno previsok, a ugovor je potpisan na 10 godina, držimo da je potrebno još jednom upozoriti nadležne u gradu da preispitaju svoju odluku i odredbe predmetnog ugovora - izjavio je na konferenciji za tisak potpredsjednik kaštelanskog HDZ-a Mili Novak.

U 10 će se godina, dodaje Novak, za najam ovog prostora izdvojiti 2,6 milijuna kuna gradskog novca i nakon toga se prostor vraća vlasniku.

Djeca zakinuta

- Nema te ekonomske računice koja bi opravdala ovoliki iznos najma, jer se za isti iznos može kupiti zemljište i izgraditi vrtić u vlasništvu grada. Kada još tome pridodamo i troškove za čuvanje gradilišta vrtića “Maslina”, koji iznose gotovo milijun kuna godišnje, postavlja se pitanje zbog čega se nerazumno troši novac poreznih obveznika i tko uopće od toga ima koristi.

Jer djeca bi najviše koristi imala upravo boraveći u adekvatnim prostorima u vrtiću “Maslina”, a nije nebitno spomenuti da su već tri generacije djece iz Štafilića zakinute za boravak u svom matičnom vrtiću - zaključio je Novak.

JAKOV ŽARKO

Berket će odgovoriti

“Argumentirani odgovor na HDZ-ove izjave o vrtićima u Kaštelima, iz kojeg će se vidjeti sva istina o vrtićima, gradonačelnik će dati danas u priopćenju, jer zbog kratkoće roka to u srijedu nije bilo moguće”, priopćeno je iz ureda Joška Berketa.


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. svibanj 2024 05:12