StoryEditorOCM
DalmacijaČUDNI SU PUTI BOŽJI

Jelšani tužni: Otišle su naše časne Lauda i Violeta

Piše PSD.
6. listopada 2015. - 01:35

Nakon čak 88 godina Jelsa je ostala bez časnih sestara. Naime, časne sestre iz reda sv. Vinka Paulskog - Lauda Žižić , kuharica i paziteljica bolesnika, te Violeta Jukić, vjeroučiteljica koja je nekoliko godina samostalno vodila Mješoviti crkveni zbor “Sv. Cecilija” - odlukom provincijalne glavarice č.s.Radoslave Kevo, napustile su Samostan sestara milosrdnica u tom mjestu i premještene u Provinciju Navještenja Marijina u Split, odnosno Župu Srca Isusova u Zadru.

Naravno, Jelšani su njihov odlazak teškog srca prihvatili, jer su časne u svakom susretu s mještanima i gostima iskazivale svu svoju dobrotu, a bile su slobodno možemo reći i jedan dragocjeni dekor mjesta.

Učinile su puno i za crkvu, pa su zato vjernici, župnik don Stanko Jerčić i kapelan don Jurica Carić, osobito pjevači mali i veliki, te jelšanski mališani za njih na svetoj misi priredili nezaboravni oproštaj, kad su im uručeni i darovi.

- U ime svoje i ovdje prisutne s. Laude, kao svih mojih sestara koje su kroz ove godine radile i žrtvovale se zajedno s vama da nam život bude bogatiji - molimo za oproštenje.

Učinili ste da životi nas časnih sestara budu potpuniji i radosniji. Postale smo bogatije za puno toga što ne spada u kategoriju materijalnih dobara. Darovali ste nam ljubav. Hvala vam svima, izgovorila je tužnim glasom sestra Violeta.

Časna sestra Lauda je posebno pozdravila sve bolesnike zahvaljujući Bogu za njezinu predanost duhovnom životu, naglašavajući da je baš presretna što se u svom hodu od Australije do Jelse uvijek dobro osjećala.

Također je zahvalila svima na zajedništvu gdje god se kretala, uvjerena da će se sa svojim dragim Jelšanima i nadalje susretati.


M.CRNČEVIĆ


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. svibanj 2024 22:25