StoryEditorOCM
Dalmacijasolinski gradonačelnik Blaženko Boban o razvojnim perspektivama

Feniks na Jadru: Grad u kojemu mladi vide svoju budućnost

Piše PSD.
4. rujna 2009. - 23:33
Završetak nekoliko za Solin značajnih projekata obilježit će i ovogodišnju proslavu Dana grada i blagdan nebeske zaštitnice Male Gospe

Kako se približava Dan grada Solina i blagdan Male Gospe, prigoda je to je za rekapitulaciju učinjenog u gradu na Jadru tijekom proteklih godinu dana, o čemu smo razgovarali s gradonačelnikom Blaženkom Bobanom.

Završetak nekoliko projekata značajnih za Solin obilježit će i ovogodišnju proslavu Dana grada. To je u prvom redu otvaranje dugoočekivanih Mravinačkih rampi, koje će znatno olakšati prometovanje između Solina i Splita iz smjera Japirka, Mravinaca i Kučina te Dračevca.

Za Dan grada trebao bi biti otvoren i Put Majdana, u koji je ugrađena oborinska kanalizacija, postavljeni su nogostupi te javna rasvjeta, a u stambeno-poslovnom središtu Sveti Kajo ovih je dana otvoren i Poštanski ured. Završena je i sanacija prve od četiriju žarišnih točaka ugroženih azbestom, sanirana je

kava u Vranjicu, u kojoj se nalazi nogometno igralište “Omladinca”, na čemu je gradonačelnik Boban posebno zahvalan Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Nakon što su gradski vijećnici prihvatili Prijedlog detaljnog plana uređenja područja Arapovac, stvoreni su preduvjeti za početak izgradnje školske sportske dvorane uz OŠ “Kraljica Jelena”, a nakon dvorane, na istom će se području graditi veliki sportski centar s novim gradskim stadionom.

Mreža novih dječjih vrtića

Gradonačelnik je naglasio da Grad Solin ima još puno problema koje treba riješiti, prije svega pitanje vrtića. U smjeru rješavanja tog problema u pripremi je donošenje DPU-a Klanac, gdje će se izgraditi veliki vrtićki centar, pa bi uz vrtić na Bunjama, za koji se trenutačno čeka lokacijska dozvola, te otvaranje vrtića u zgradi Romić u listopadu ili studenom ove godine, i taj problem napokon za dulje vrijeme bio riješen.

Također treba završiti i izgradnju kanalizacijske mreže, te riješiti još dva prometna problema, raskrižje Širina i staru Klišku cestu. Solin je izrastao u grad poželjan za život, čemu svjedoče i brojni mladi koji su preselivši se iz Splita u njemu pronašli svoj dom. Gradonačelnik Boban na kraju je sugrađanima i gostima i ovim putem uputio čestitku u povodu nadolazećeg Dana grada i blagdana Male Gospe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. svibanj 2024 03:30