StoryEditorOCM
Dalmacijatiskovna konferencija Mladena Mimice, čelnika agencije eko-kaštelANSki zaljev

EKO-Kaštelanski zaljev: novi kredit od 190 milijuna kn

Piše PSD.
8. srpnja 2010. - 22:37

Mladen Mimica, novi direktor Agencije EKO-Kaštelanski zaljev, rekao je jučer na konferenciji za novinare kako je projekt, u vrijednosti 1,9 milijardi kuna, već 80 posto financijski realiziran.

Do sada je izgrađeno i pušteno u rad 85 kilometara različitih cjevovoda i kolektora različitih profila, 35 crpnih stanica, 15.000 kubika novih spremnika za vodu, dva pročišćivača i podmorska ispusta, svaki dužine dva kilometra, kapaciteta za 410.000 stanovnika.

- Projekt se 30 posto financira od cijene vode, no ona neće porasti, ali će se produžiti vrijeme plaćanja povećane cijene zbog podizanja novog kredita od 190 milijuna kuna - rekao je Mimica, najavivši proceduru usvajanja Revidiranog investicijskog programa za 2010. od strane lokalnih samouprava, u kojemu je Split zatražio gradnju kanalizacijske mreže na području Mejaša, Sirobuje, Žrnovnice i Srinjina.

- Radovi na Klisu idu brzo i očekujemo da će se kanalizacija Dugopolja spojiti na kanalizacijski sustav Splita i Solina početkom 2011., što je vrlo bitno za zaštitu izvorišta Jadro - naglasio je Mimica.

Branko Galić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. svibanj 2024 06:04