StoryEditorOCM
Dalmacijateret sve manji

Dug Doma zdravlja pao na 7,5 milijuna kuna

Piše PSD.
14. srpnja 2011. - 18:38
Dom zdravlja Splitsko-dalmatinske županije trenutno je dužan 7,5 milijuna kuna, što je vrlo dobar podatak, jer se u sanaciju ove ustanove krenulo s dugom od čak 69 milijuna kuna - kazao je na jučerašnjoj sjednici Županijske skupštine dr. Dragomir Petric, ravnatelj Doma zdravlja.

Vijećnicima je rekao kako se sadašnja razina zdravstvene zaštite ne može provoditi samo sredstvima HZZO-a te je pomoć Županije i nadalje neophodna, posebice ako se želi održati i unaprijediti zdravstvena zaštita u gradovima i općinama. Iznoseći podatke o troškovima ove zdravstvene ustanove, dr. Petric je apostrofirao mjesečna dugovanja:

- Trenutno dugujemo oko 620 tisuća kuna mjesečno i moram reći da se štedi na svemu, smanjili smo administrativni kadar, pojačali zdravstveno osoblje i ulažemo samo u poboljšanje zdravstvene zaštite i ništa drugo - kazao je vijećnicima dr. Petric.

I Luka Brčić, predsjednik Upravnog vijeća Doma zdravlja, bio je zadovoljan učinjenim:

- Drago mi je zbog ovakvih rezultata i, evo, za Sinjane mogu najaviti jednu dobru vijest - otvaranje oftalmološke ambulante u koju ćemo uložiti oko 300 tisuća kuna.

Vijećnici već otvorili predizbornu utakmicu

Vijećnici su s nekoliko sitnih zamjerki prihvatili izvješće te pokazali da im, za razliku od prijašnjih sjednica, Dom zdravlja više nije omiljena tema.

Prebacili su se na više-manje dosadna, iscrpljujuća pitanja i nepotrebne replike, najavljujući tako predizbornu utakmicu u kojoj se ne biraju sredstva.

Vijećnika Stjepana Kolovrata zanimalo je što je s cestom Trogir – Split – Omiš, župan Ante Sanader mu je odgovorio da ce cesta gradi sporije zbog recesije, ali novac za ovu svrhu nije prenamijenjen.

Boris Ćurković je primijetio da se u našoj županiji sve događa do autoceste, dok je iznad nje sve u zastoju, a slično je primijetio i Luka Kolovrat, pitajući što će Županija učiniti za spas imotskoga gospodarstva. Siniša Rudelj pitao je kada će se otkupiti zemlja u Lećevici i dobio odgovor - na jesen. Živi bili pa vidjeli, rekao bi naš narod.

OJDANA KOHAREVIĆ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. svibanj 2024 02:44