Slobodna Dalmacija

Povratak na naslovnicu
u tiskanom izdanju
u tiskanom izdanju

Zadar

Objavljeno 16.07.2012. u 23:17

POBUNA NA DIKLU

Gnjevni stanari Galićevih zgrada umalo linčovali načelnika PU zadarske Darka Cara

Luka Gerlanc / CROPIX

GALERIJA

Načelnik zadarske Policijske uprave Darko Car gotovo je uhvaćen u linč gnjevnih stanara tzv. Galićevih zgrada na zadarskom predjelu Diklo, kada je u ponedjeljak navečer, nešto prije 21 sat, 150 stanara izašlo na ulicu i doslovno blokiralo cijeli promet u Diklu.

Stanari su se okupili i ogorčeno prosvjedovali zbog toga što policija nije intervenirala na zahtjev zadarske Gradske uprave i uklonila barijere koje je na jedini prolaz postavio Nikša Milinković.

Stigao je kordon policijskih vozila i policajci su okružili građane, no stanari su bili uporni u zahtjevu da na lice mjesta dođe načelnik Darko Car.

Car se pojavio u pratnji više najbližih suradnika, te je 150 stanara gotovo istodobno vikalo tražeći od Cara rješenje.

- Milinković je blokirao javni put, nas 500 stanara je više od 100 dana bez puta! Zašto niste postupili po zahtjevu gradske uprave da se Milinkovićeve barijere uklone? - samo su neka od pitanja upućena Darku Caru.

Nakon sat vremena galame i povika postignut je načelni dogovor da u utorak za stol zajedno sjednu predstavnici stanara, načelnik policije Darko Car i zadarski gradonačelnik Zvonimir Vrančić.

Spor je počeo sredinom ožujka kada je Milinković, preko čije su privatne parcele stanari Galićevih zgrada dolazili do svojih domova, odlučio bagerom počupati taj asfaltni put jer Grad Zadar u godinu dana nije odgovarao na njegove zahtjeve da se problem riješi.

Priča u koju se umiješao i zadarski gradonačelnik, tvrdeći kako stanari imaju pravo na taj put, na kraju je završila Milinkovićem privođenjem, nizom kaznenih prijava i sudskom tužbom Grada Zadra i stanara protiv Nikše Milinkovića zbog ometanja njegovog vlastitog posjeda.

Prije pet dana Općinski sudu u Zadru odbacio je njihovu tužbu i presudio u korist Nikše Milinkovića.

Lada Kalmeta
Snimio: Luka Gerlanc/CROPIX

Komentari Morate se prijaviti da biste komentirali članak.

Komentar od: pumpezi | Komentirano: 17. srpanj 2012. 17:14
Šta znači umalo, jesu li ga ili nisu i zašto nisu??
Komentar od: Hoggy | Komentirano: 17. srpanj 2012. 0:18
Stanari naravno izgube na sudu jer nemaju nikakvo pravo na navedeni put. Gradonacelnik ne postuje odluku suda i posalje komunalce, a stanari se CUDE sto policija ne asistira. Ma treba njih, barem kolovodje sve u zatvor. Prije svega gradonacelnika koji je sve zakuhao lazima. Kad bi policija asistirala bezakonju i nju bi tribalo u zatvor. Ovo sto se desava je bolesno. Jest nemaju put, al tome im nije kriv nitko osim investitora i onih koji su nedavno prijavljeni za kriminalno pogodovanje investitoru i njih samih. Al oni bi do puta nasilno. Mos misliti i jos traze policiju da podrzava to bezakonje. Bolesno. Za ove izlaske je kriv gradonacelnik kad ih je lagao kao i sve gradjane i pokusao prikriti malverzacije. Je li triba spomenuti da je isti iz redova HDZ-a? Ili je to svima jasno samo po sebi.