StoryEditorOCM
Dalmacija17. i 18. travnja

Na Danima hrvatskog pršuta u hotelu Lav predstavit će se 25 proizvođača

Piše PSD.
8. travnja 2015. - 14:50
U Hrvatskoj se godišnje proizvede oko 250 tisuća komada pršuta, a cilj klastera hrvatskog pršuta je milijun komada godišnje kroz slijedećih deset godina. Da bi se to postiglo treba još bolje povezati proizvođače i kupce, a to će se po prvi ut učiniti na 1. Danima hrvatskog pršuta koji će se 17. i 18. travnja održati u hotelu Le Meridien Lav u Podstrani.

Ovakve skupove podržava i Županijska komora Split, kazala je Vesna Friedl, direktorica Županijske komore Split.

– Naša bivša predsjednica Jadranka Radovanić je još prije deset godina podržala zamisao o održavanju sajma pršuta u Sinju pa smo s veseljem prihvatili i ovu manifestaciju u Podstrani – kazala je Friedl.

Na Danima hrvatskog pršuta će svoje proizvode izlagati 25 proizvođača, kazao je Darko Markotić, predsjednik Klastera 'Hrvatskog pršuta'.

– Želimo na jednom mjestu okupiti svinjogojce jer smo u tom dijelu slabi, imamo manjak svinja, a želimo što više uzgajivača. Uz njih naći će se pršutari, klaoničari, dobavljači opreme, ali i hotelijeri i restorani nužni za plasman pršuta na tržište – kazao je Markotić.

Ante Madir, izvršni direktor Klastera napomenuo je kako kod nas postoje četiri vrste zaštićenog pršuta.

– Imamo istarski pršut koju ima oznaku izvornosti te krčki, drniški  i dalmatinski pršut koji imaju oznaku zemljopisnog podrijetla – kazao je Madir.

Pozvao je sve ljubitelje ove delicije da dođu u hotel Lav jer će se o pršutu govoriti, ali u njemu i uživati.

OJDANA KOHAREVIĆ
Foto: Ilustracija CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 13:45