StoryEditorOCM
Dalmacijailegalna trgovina

Sinj: našli mu preko 1500 petardi

Piše PSD.
30. prosinca 2015. - 11:14
Policijski službenici Policijske postaje Sinj u suradnji s inspektoratom MUP-a Policijske uprave splitsko-dalmatinske su na sinjskom području kod 54-godišnjaka pronašli i oduzeli ukupno 1531 komad raznih pirotehničkih sredstva . Protiv njega će se podnijet optužni prijedlog zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o eksplozivnim tvarima, javlja PU splitsko-dalmatinska i savjetuje:.

- Savjetujemo da pirotehnička sredstva kupite isključivo u trgovinama u kojima je njihova prodaja dozvoljena jer takva pirotehnička sredstva su prije stavljanja na tržište prošla ispitivanja i imaju potvrdu o ispravnosti. Pirotehnika koja se kupuje na crno neispitana je,  a time i opasna, odnosno upitno je kako će reagirati, bez obzira na uputu o rukovanju koja se nalazi na pakiranju.

Još jednom apeliramo na građane, a posebno roditelje da se koriste pirotehnikom što manje i u skladu sa Zakonom, te upozoravamo na opasnosti do kojih može doći neprimjerenom i nepravilnom uporabom pirotehnike posebno u odnosu na djecu - navode iz policije.

PSD
ILUSTRACIJA EPH
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 17:46