StoryEditorOCM
Dalmacijatik do splita

Općina Podstrana obilježila svoj dan, načelnik najavio važne projekte

Piše Davor GRGAT
10. lipnja 2016. - 21:58
IMG_9415

U čast Dana općine i blagdana Sv. Antuna Padovanskog, nebeskog zaštitnika Podstrane u petak je održana svečana sjednica Općinskog vijeća kojoj su, uz ostale goste, nazočili i Zlatko Ževrnja, župan Splitsko-dalmatinske županije, njegov zamjenik Ante Šošić, Robert Pauletić, zamjenik Ministra turizma, te brojni gradonačelnici i načelnici, predstavnici udruga, i drugi.

Predsjednica Općinskog vijeća Gordana Božiković, uz ostalo, naglasila je:

- Mlada smo općina, vode je mladi ljudi, na probleme reagiramo brzo, na potencijale još brže. Kapitalni projekti koji su u tijeku, koje smo uzeli kao svoj cilj zasigurno će promijeniti vizuru Podstrane zauvijek.

Obraćajući se nazočnima Mladen Bartulović, načelnik opčine, je istakao više važnih projekata, kao što su uređenje šetnice, čija prva faza od rijeke Žrnovnice do lučice Strožanac kreće uskoro, te proširenje mjesnog groblja.

Treći važan projekat sastoji se u otkupljivanju zemljišta za izgradnju modernog Sportskog centra na Miljevcu, kao i konačnom uređenju Sportskog centra na Petričevu, te osiguranje boljeg puta i vode za Gornju Podstranu.

- Evo, Mladen je spomenuo kako je Podstrana jedna od najmnogoljudnijih hrvatskih općina, tako mlada i s puno djece. Pozdravljam napore koje čini kako bi sva školska djeca ubuduće imala besplatne udžebnike, kazao je župan Zlatko Ževrnja.

Robert Pauletić iskazao je zadovoljstvo pripremom općinskih projekata, a posebice uređenjem obale od rijeke Žrnovnice do sportske lučice Strožanac, odnosno od lučice Strožanac do hotela Lav, 'gdje je i kao mali dolazio na kupanje'.

- To je velika stvar, kazao je Pauletić i dodao: 'Kad bi barem imali više ovakvih načelnika, bili bi Švicarska'.

Na svečanoj sjednici Plaketu općine dobili su: Ivana Car, Franka Strmotić, Ante Glavinović, Stipe Jelić i Mia Perišić. 

Dobitnici osobnih nagrada su Katica Vrbatović i Željko Erceg. Skupna nagrada pripala je Katoličkom dječjem vrtiću “Brat sunce“.

U glazbeno-zabavnom programu nastupali su Hrvatsko katoličko glazbeno društvo Podstrana i mjesne klape Kurjože, Ankora i Praska.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 12:35