StoryEditorOCM
Dalmacijaprognoza

Spremite se na temperature od 20 stupnjeva i saharski pijesak!

Piše OJDANA KOHAREVIĆ
15. veljače 2016. - 10:13
kisa_zagreb6-150216

Volite li kišu? Ako ste ljubitelj sivog, vlažnog vremena tada vam zasigurno paše tjedna prognoza koja u glavnini nudi kišu, a tek pred kraj tjedna sunce.

No, ima još nešto zanimljivije od kiše, a to je pretoplo vrijeme koje će nam donijeti temperature i do 20 stupnjeva, a a takvom ciklonom u naše krajeve stiže i saharski pijesak!

Prije nego najavimo vrijeme dobro je podsjetiti na protekli vikend koji je s ciklonom Barbara donio mjestimično jaku kišu, a u Starom Gradu čak i ciklonalnu plimu.

Današnji dan uglavnom siv i kišan, a ciklona Cezar donosi prolazno jače nevrijeme s tučom, a lokalno se očekuje preko 50 litara oborine po kvadratnom metru. Ako koga zanimaju temperature reći ćemo ih samo za ovaj dan jer su posvuda uglavnom iste; ujutro oko 10, danju i do 20 stupnjeva.

Kišan će biti i utorak, kaže nam Rade Popadić iz Crometea, u Dalmaciji će najprije zapuhati jugo, pa bura. Sunce i oblaci borit će se i u srijedu, s tim da će biti manje kiše od prethodnih dana. Još manje kiše bit će u četvrtak, a sve više sunca donijet će petak.

I na kraju nagrada u znaku sunčanog i toplog vikenda, s temperaturama i do 18 stupnjeva, znači ni traga zimi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 13:42