StoryEditorOCM
Dalmacijabilten policije

Splićani privedeni sa speedom, a Sinjanin zbog provala u kioske

Piše M.Didić, PSD
12. veljače 2016. - 11:08
Speed

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga dovršili su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom koji je 10. veljače zatečen na ulici u Splitu.

Kod njega su pronađene i oduzete dvije PVC vrećice sa sadržajem ukupno 53.6 grama droge amfetamin speed. Uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama doveden je policijskom pritvorskom nadzorniku.

Nadalje, dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakinjom kod koje je 11. veljače u Splitu pronađeno i oduzeto ukupno 313.4 grama droge hašiš. Protiv nje će se podnijeti kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu.

Prethodno je dovršeno i kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakom, od kojeg su policijski službenici Službe kriminaliteta droga 9. veljače na području Splita, oduzeli 35 grama heroina i digitalnu vagu, koji su se nalazili u njegovom vozilu. Uz odgovarajuću kaznenu prijavu doveden je pritvorskom nadzorniku.

Dovršena kriminalistička istraživanja

Policijski službenici Policijske postaje Sinj dovršili su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjakom. Tom prilikom je utvrđena sumnja da je na sinjskom području od svibnja do listopada prošle godine provalio u kiosk i dvije trgovine iz kojih je otuđio razne artikle, a ukupno počinjena materijalna šteta se procjenjuje na oko 72 tisuće kuna. Uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela dovest će se policijskom pritvorskom nadzorniku.

Policijski službenici Policijske postaje Makarska dovršili su kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakom. Sumnjiči se da je u rujnu prošle godine na području Promajne provalio u prodavaonicu i otuđio sef s novcem.

Ukupno počinjena materijalna šteta se procjenjuje na oko 21 tisuću kuna, a protiv njega će se podnijet posebno izviješće u svezi navedenog kaznenog djela nadležnom Državnom odvjetništvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 14:48