Nekome je do detoxa i lagane spize, a nekome nije. Donosimo izbor od sedam najboljih, zasitnih, pravih domaćih zimskih jela.
1.Težački doručak s palentom
Skuhati palentu u posoljenoj vodi, i kada je gotova dodati joj brzo pola žlice masla, te promiješati. Slaninu izrezati na ploške, ispeći je na masti dok ne postane hrskava, pa je ubaciti u zdjelu s palentom i preliti preostalom masnoćom na kojoj se meso pržilo.
2.Gusta juha od griza
Na dvije do tri žlice ulja ispržiti četiri žlice griza dok ne potamni, dodati malo na sitno nasjeckanog češnjaka, soli, papra, vegete i malo petrusimula, te vode. Kuhati 15 do 20-ak minuta. Slaninu isjeći na male kockice, isto tako napraviti i s fetom starog kruha. Slaninu baciti na tavu, i kada pusti masnoću u nju prepržiti kockice kruha. Poslužiti u...
1.Težački doručak s palentom
Skuhati palentu u posoljenoj vodi, i kada je gotova dodati joj brzo pola žlice masla, te promiješati. Slaninu izrezati na ploške, ispeći je na masti dok ne postane hrskava, pa je ubaciti u zdjelu s palentom i preliti preostalom masnoćom na kojoj se meso pržilo.
2.Gusta juha od griza
Na dvije do tri žlice ulja ispržiti četiri žlice griza dok ne potamni, dodati malo na sitno nasjeckanog češnjaka, soli, papra, vegete i malo petrusimula, te vode. Kuhati 15 do 20-ak minuta. Slaninu isjeći na male kockice, isto tako napraviti i s fetom starog kruha. Slaninu baciti na tavu, i kada pusti masnoću u nju prepržiti kockice kruha. Poslužiti u...