StoryEditorOCM
DalmacijaVRIME JE ZA AKCIJU

Užas u Vrgorcu: fekalije teku u potocima, prijeti zaraza

Piše PSD.
1. siječnja 2016. - 23:19

Fekalije teku u potocima jednom od glavnih vrgoračkih ulica. Prvi put „Slobodna“ je upozorila na taj problem prije pet godina, no ništa se nije ozbiljno poduzelo u proteklom razdoblju, kako bi se to saniralo. Fekalije se i dalje slijevaju Ulicom A.G. Matoša prema gradskoj tržnici i vrlo prometnoj Ulici Tina Ujevića.

Svakim danom stotine učenika tim putem prolazi prema školi i kući, zbog toga, djeci, ali i odraslima prijeti potencijalna zaraza i epidemija. Građani i prolaznici već godinama upozoravaju na ovaj problem, koji je nezamisliv u jednom gradu, u dvadeset i prvom stoljeću. No, nitko ništa ne poduzima od nadležnih službi. Zanimljivo je istaknuti da u stambenoj zgradi, iz čijih se odvoda i jame izlijevaju fekalije na ulicu, stanuje i voditelj "Gradske čistoće" Vjeko Grbavac.

Sporovi između susjeda

- Došlo je do spora i sukoba između dva susjeda i cijeli slučaj je završio na sudu. Nekoliko puta koliko sam ja upoznat pokušao se riješiti problem, no policija je trebala čuvati izvođače radova kako bi se problem otklonio. Ljudi su se povukli, to nije u nadležnosti moje firme, nego tvrtke koja se brine za rad vodovoda i kanalizacije. Mislim da su komunalni redari prijavili sve nadležnoj sanitarnoj inspektorici, no ona nije ništa poduzela. Po mom mišljenu u rješavanje ovog problema treba se uključiti i „Stanouprava“. I moja djeca svaki dan gaze preko toga, meni je isto cilj da se to više riješi - tvrdi Grbavac, kojeg mnogi prozivaju što se aktivnije nije uključio u rješavanje ovog problema koji muči cijeli Vrgorac.

Mali kapacitet jame

Na drugoj adresi, u „Komunalnom“ vele kako su upoznati s problemima, no da sve čine kako bi se posljedice sanirale.

- Mi redovito praznimo preljevnu jamu iz koje teku fekalije na ulicu. No, problem je, što je njezin kapacitet mali, treba se napraviti veća preljevna jama, kako ne bih dolazilo do neželjenih slika i eventualnih posljedica - ističe Alen Govorko, direktor „Komunalnog“, u čijoj nadležnosti su vodovod i kanalizacija.
Mnogi će se vjerojatno upitati - je li konačno nakon pet godina sazrelo vrijeme da se ova ružna slika i veliki problem iz grada ukloni ili treba čekati još pet godina da se dogodi neka zaraza i redovi na Hitnoj pomoći, kako bi netko shvatio da se treba napraviti konačno rješenje za ovu situaciju.

MATE PRIMORAC
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 22:26