StoryEditorOCM
DalmacijaSPLITU S LJUBAVLJU

Imoćani obećavaju spektakl

Piše PSD.
26. prosinca 2015. - 15:46
Još je samo nekoliko dana (nedjelja, 27. prosinca) do prvog nastupa, HPO Gradske glazbe Imotski u HNK-u Split. Božićno-novogodišnji koncert najboljeg amaterskog peterostrukog prvaka Hrvatske, gosti koji će nastupiti, sama organizacija, sve to budi silno zanimanje Splićana. Vidljivo je to i po potražnji ulaznica, ali i po svakodnevnim razgovorima splitskih Imoćana koji s nestrpljenjem čekaju nastup svojih sugrađana.

- Radujem se nastupu svojih mladih umjetnika. Zaslužili su ulazak na prestižnu scenu našeg HNK, iako su već nastupali i u HNK-u u Zagrebu, koncertnim dvoranama mnogih europski gradova. Ipak, Split i Splićani razumiju dobro i kvalitetno, a moji su itekako glazbeno obrazovani - riječi su jednog Imoćanina sa splitskom adresom.

- Sam nastup i naše imotske nevjeste Vanne, pa također nastup našega Vedrana Mlikote, program koncipiran iz dva dijela, od onog s božićnim repertoarom, gdje izdvajam "Božić u Hrvatskoj" u aranžmanu moga kolege i odličnog glazbenika prof. Tonća Ćićerića, do skladbi poznatih svjetskih majstora, uvjeren sam, zadovoljit će svačiji ukus.

Naša Vanna pjevat će s nama "Božić bili", ali i jednu legendarnu imotsku pjesmu našega Slovena Šoića "Tiho pada snijeg". Onda, također moju skladbu na riječi pok. Jure Ujevića "Tebi srca pjevaju", za koju je Tereza Kesovija istaknula da je to maestralna pjesma, da ne govorim od repertoara stranih skladbi. Uostalom, neću sve isticati, neka to bude iznenađenje za naše drage goste, istaknuo je maestro prof. Ivan Glibota Crni.

Sve u svemu, Splićane očekuje kvalitetan program i u imotskoj glazbi su uvjereni da će zadovoljiti svačiji ukus.

Braco Ćosić
snimio Vojko Bašić / EPH

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 05:00