StoryEditorOCM

Zima konačno stigla u Dalmaciju, i otoci se probudili ispod nule

Piše PSD.
18. prosinca 2015. - 10:40
Osvanulo je još jedno hladno jutro, još hladnije od jučerašnjeg dana, a jutros je u više od deset mjesta u Dalmaciji temperatura bila ispod nule. Najhladnije čak 6 ispod nule jutros mjere Bisko kod Trilja i Hrvace, a samo stupanj ugodnije je u Sinju, Otoku, dok postaja DHMZ-a u Kninu u 8 sati mjeri 4 stupnja Celzijusova ispod nule. Prohladno je, s 3 stupnja ispod nule u mućkom kraju gdje ima i mraza, a mraza uz 3 stupnja ispod nule ima i na drniškom području. Uz splitsko zaleđe, te Cetinsku krajinu jutros su minusi zavladali i u okolici Šibenika, u Dubravi je minus 3, u Bilicama minus 1. Hladno je u Zagori, no jutros je hladno jutro i na jugu zemlje, Vid se probudio s minusima na termometru, tamo je jutros izmjereno 2 stupnja ispod nule, a ista je temperatura zabilježena u Metkoviću gdje ima mraza.

Uz Zagoru, jug zemlje, jutros je ponovno hladno i na našim otocima, a prema podacima meteorološke postaje pljusak, jutros se Stari Grad i Korčula hlade na 1 stupanj ispod nule. Brojna mjesta uz obalu jutros mjere tek koji stupanj iznad nule, Omiš se tako probudio sa samo 1 stupnjem iznad nule, u okolici je bilo i mraza, a još hladnije bilo je u zaleđu jer je u Zadvarju u 8 sati bilo 2 stupnja ispod nule, a u Kostanjama se temperatura zaustavila na nuli.

Šibenik je kao i prošlih dana najhladniji veći grad u Dalmaciji, jutros u 8 sati šibenski zrak je ohlađen na 3 iznad nule, a ista je temperatura zabilježena i u Vodicama. Sunčano, ali prohladno jutro s temperaturama oko 5 stupnjeva iznad nule mjeri se jutros u većini mjesta, tako je 5 stupnjeva bilo u Zadru, 7 stupnjeva Celzijusovih u Splitu, a samo stupanj toplije u Dubrovniku.

I jutros kao i jučer, najtoplije mjesto je na krajnjem jugu, na Palagruži, koja se ovoga jutra grije na ugodnih 12 stupnjeva Celzijusovih.

Takve temperature, oko 10 stupnjeva, a mjestimice i iznad toga, obilježit će današnji dan, sunca će ponovno biti u izobilju, no ponovno treba upozoriti na hladne večeri, pogotovo u Zagori jer će se temperature tijekom noći spustiti ispod nule pa će ponovno biti mraza. Meteorolozi iz DHMZ-a upozoravjau na sumaglicu na sjevernom Jadranu zbog čega bi vidljivost mjestimice mogla biti smanjena na oko 5 kilometara, a noću ponegdje i manja od 1 kilometra pa pomorci i nautičari moraju biti na oprezu.

OJDANA KOHAREVIĆ
FOTO: ARHIVA/EPH
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 15:20