Tko ne bi volio Kahluu, liker punog, bogatog okusa s aromama kave,vanilije, cimeta i narančine korice? Ako dijelite naše oduševljenje,svidjet će vam se recept za domaću inačicu, koju možete sami napraviti.Bacite li se odmah na posao, bit će gotov baš na vrijeme da upotpuniblagdanski stol ili se nekome nađe ispod bora. Vjerujte, nije teško. Evorecepta.
Domaći liker (à la) Kahlua
1 litra ruma
1 šalica vode
2 šalice šećera
pola kilograma kave u zrnu
2 štapića cimeta
korica od pola naranče
2 mahuna vanilije
Uzmitečetiri manje boce šireg grla (ili velike staklenke) i u njihraspodijelite sve sastojke. Promiješajte kuhačom, dobro začepite iostavite tri tjedna na tamnom mjestu. Svakih par dana malo ihpromućkajte. Nakon tri tjedna tekućina će biti lijepe crvenkasto-smeđeboje i tada mo...
Domaći liker (à la) Kahlua
1 litra ruma
1 šalica vode
2 šalice šećera
pola kilograma kave u zrnu
2 štapića cimeta
korica od pola naranče
2 mahuna vanilije
Uzmitečetiri manje boce šireg grla (ili velike staklenke) i u njihraspodijelite sve sastojke. Promiješajte kuhačom, dobro začepite iostavite tri tjedna na tamnom mjestu. Svakih par dana malo ihpromućkajte. Nakon tri tjedna tekućina će biti lijepe crvenkasto-smeđeboje i tada mo...