StoryEditorOCM
Hranahranjive tvari

Nutricionisti savjetuju: Pome kuhati, kapulu i tikvice jesti sirove!

Piše PSD.
12. kolovoza 2015. - 16:31
Hrana je puna vrijednih hranjivih sastojaka, ali, nažalost, veliki dio uništavamo nepravilnom pripremom. Vjerojatno mislite da nema boljeg od friške, hladne pome na salatu? Ima, a to je ista ta poma, samo pečena ili kuhana. Zašto? Zato što se nakon termičke obrade likopen, njen najvredniji sastojak, lakše oslobađa prilikom probave. Možda vam nikad nije palo napamet pojesti sirove tikvice, nego ih radije maltretirateb lešavanjem? Griješite... Utvrdili su to znanstvenici, a u vrlo poučan članak pretočili nutricionisti s portala Vavista. Evo najzanimljivijih detalja.

- krastavce, mrkve, tikvice, stabljike selena, paprike, mladu kapulicu i kapulu najbolje je vrlo tanko narezati ili naribati pa dodati salati ili posuti preko tjestenine (koja već može biti začinjena nekim umakom...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 14:02