StoryEditorOCM
Dalmacijaza oči i dušu

Najljepša je okućnica na padinama Kozjaka

Piše PSD.
7. svibnja 2015. - 14:03
Uz dodjelu zahvalnica, diploma i nagrada za najljepše uređenu okućnicu, okoliš i vrt, upriličeno je svečano zatvaranje tradicionalne akcije “Lipa su, lipa moja Kaštela” i 15. Kaštelanskog praznika cvijeća u organizaciji Turističke zajednice i Grada Kaštela.

Prema ocjenama stručnog povjerenstva, najljepšu okućnicu ima Jakša Šego iz Kaštel Lukšića, koji je ujedno primio i diplomu za uređenje okoliša na padinama Kozjaka. Povjerenstvo su činile Ivna Bućan, Nada Maršić, Vera Rilov, Danica Tadin i Ksenija Danilo.

Na 28. ekološko-edukativnom natjecanju odgojno-obrazovnih ustanova grada Kaštela i Kaštelanske zagore, nagradu najljepše uređenog okoliša u kategoriji vrtića dobio je vjerski vrtić “Blagovijest” iz Starog, dok najljepši školski vrt ima OŠ kneza Mislava iz Sućurca.

U sklopu 24. natjecanja za najljepši perivoj Kaštela i okućnica Kaštelanske zagore, obitelji Škopljanac iz Radošića dodijeljena je diploma za najatraktivniji izletnički prostor u Kaštelanskoj zagori. U ovoj kategoriji posebnu diplomu dobio je Vlastiti pogon Grada Kaštela za dugogodišnji rad na uređenju zelenih površina Kaštela.

‘Geront’ ispred svih

U sklopu 15. Kaštelanskog praznika cvijeća, na natjecanju izlagača u kategorijama rezano cvijeće, aranžmani, dendrološki materijal i lončarice povjerenstvo je rasadniku “Geront” iz Štafilića uručilo diplomu za kolekciju bugenvila, kao i za poseban doprinos.

– Ovo zajedništvo veliko nam je zadovoljstvo i garancija održavanja tradicije svih natjecanja u sklopu akcije “Lipa su, lipa moja Kaštela” u godinama koje nadolaze – kazala je direktorica Turističke zajednice Kaštela Nada Maršić. Ona je zaključila da realizacija ovogodišnjeg praznika cvijeća ne bi bila moguća bez vlasnika cvjećarnice “Potočnica” iz Štafilića te mentora Petra Paravije, učenika i djelatnika SŠ “Braća Radić” koji su radili na postavu rezanog cvijeća te pripremi i uređenju dvorca Vitturi, kao i Vlastitog pogona Grada, rasadnika “Geront” iz Štafilića te djece iz OŠ “Ostrog”.

Jakov Žarko
Foto: Mario Alajbeg


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 14:42