StoryEditorOCM

Brodotrogir isporučio vrijedan posao za francusku platformu

Piše PSD.
29. ožujka 2015. - 13:48
Brodotrogir d.d. je tvrtki Perenco sa sjedištem u Parizu, isporučio nadgrađe za jack up platformu smještenu u Kamerunu. Iskorak Brodotrogira na tržišta offshore industrije s novim mogućnostima koje se otvaraju uspješnom realizacijom ovog posla čija je vrijednost oko 7,5 milijuna dolara.

Ugovor o gradnji nadgrađa platforme zaključen je u lipnju 2014. godine, s vrlo kratkim rokom isporuke od manje od 9 mjeseci. Međutim, Brodotrogir je ispunio ugovoreni rok završivši sve radove na vrijeme tako da se platforma upravo sada u škveru ukrcaje na heavy lifter "JUMBO JAVELIN" luka pripadnosti WILLEMSTAD koji će je prevesti do njene lokacije u Kamerunu.

Smještajna platforma duljine 20 m, širine 22 m i visine 16,8 m sa ukupno 5 paluba, projektirana je i izgrađena za smještaj 180 članova posade sa svim potrebnim sadržajima.

Podsjećamo kako je Perenco privatna anglo-francuska naftna tvrtka s poslovanjem u 15 zemalja svijeta na različitim kontinentima, od Sjeverne Europe, Afrike, Južne Amerike do Jugoistočne Azije. Sudjeluje u poslovima na moru i na kopnu s proizvodnjom oko 375.000 barela nafte dnevno. Tvrtka je orijentirana na istraživanje i proizvodnju nafte.

U Kamerunu, gdje je smještena jack up platforma, djeluje od 1993.g. kao partner ExxonMobila i SNH-a iz Kameruna. Strategija grupe usmjerena je prema povećanju proizvodnje i rezervama i novim mogućnostima istraživanja i razvoja.


JOŠKO BREŠAN
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 00:18