StoryEditorOCM

HAK: Slab snijeg između Šestanovca i Vrgorca

Piše PSD.
5. siječnja 2015. - 11:36
Slab snijeg povremeno i mjestimice pada u Lici i unutrašnjosti Dalmacije, a kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje, izvijestio je u ponedjeljak Hrvatski autoklub (HAK).

Mogući su odroni zemlje i kamenja, a zbog niskih temperatura na cestama u unutrašnjosti moguća je poledica, posebice na dionicama kroz gorja, mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima.

Iz HAK-a upozoravaju vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog jakog vjetra i susnježice vozi se uz ograničenje brzine od 40 kilometara na sat na dionici autoceste A1 između južnog ulaza u tunel Sveti Rok i mosta Maslenica. Autocesta je otvorena za sve skupine vozila. Snijeg pada između Šestanovca i Vrgorca.

Povodom održavanja FIS Svjetskog kupa (VIP SNOW QUEEN TROPHY 2015.) u utorak, 6. siječnja bit će zatvorena Sljemenska cesta sa zagrebačke (od Ulice Bliznec do Šestinskog Lagvića) i zagorske strane (od mjesta Pile do vrha Sljemena) u vremenu od 6 do 21 sat, osim busa ZET-a te vozila s dozvolom i akreditacijom.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

U prekidu su katamaranske linije: Split-Hvar-Korčula i Lastovo-Vela Luka-Hvar-Split. Katamaranska linija Jelsa-Bol-Split plovi na relaciji Stari Grad-Bol-Split bez pristajanja u luci Jelsa. Trajekti i ostali katamarani plove prema redu plovidbe.

H

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 13:05