StoryEditorOCM

"Kaštelanski staklenici": opozvana četvorica iz Nadzornog odbora

Piše PSD.
30. prosinca 2014. - 20:31
Odlukom donesenom na redovitoj glavnoj skupštini “Kaštelanskih staklenika”, održanoj u ponedjeljak poslije podne, opozvana su četiri člana Nadzornog odbora tvrtke: Dražen Đaković, Filip Plećaš, Željko Ađundatov i
Ivan Čavka.

Peti je član predstavnik zaposlenika Danko Meštrović, kojeg skupština ne bira te shodno tomu i ne opoziva.

Meštrović je tako ostao i u novom Nadzornom odboru, koji je odlukom skupštine o izmjeni Statuta sada tročlani, a u koji je umjesto opozvanih izabrana Blaženka Mičević iz Agencije za poljoprivredno zemljište.

Prema našim saznanjima, upitan je opoziv dosadašnjeg predsjednika NO-a Dražena Đakovića, kojeg nije birala skupština, nego ga je imenovao Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP), pa bi ga CERP trebao i opozvati.

Nagodba ili stečaj?

Skupština nije dala razrješnicu ni Nadzornom odboru ni direktoru Mariju Paladinu, koji će, ipak, zbog postupka predstečajne nagodbe u kojemu su “Kaštelanski staklenici”, do daljnjega nastaviti obnašati direktorsku funkciju.

Skupština nije prihvatila ni prijedlog da se temeljni kapital društva smanji nakon zaključenja predstečajne nagodbe, a tako smanjen iznosio bi 113.593.000 kuna.

U međuvremenu se nastavljaju aktivnosti predstečajne nagodbe, koje, među ostalim, obuhvaćaju i podmirenje duga. Ukupne obveze “Staklenika” iznose 94,4 milijuna kuna, a od toga na prioritetne tražbine otpada 32,7 milijuna kuna. U prioritete, koje valja podmiriti tijekom siječnja 2015., spada dug prema državi od 26,4 milijuna kuna i dug prema zaposlenicima od 6,3 milijuna kuna.

Prioriteti se namjeravaju riješiti prodajom zemljišta u Resniku, a javni poziv za prodaju bit će, prema najavama, objavljen u drugom tjednu 2015. godine.

“Staklenici” u Resniku imaju 30.572 kvadrata zemljišta, od toga 12.626 spada u zonu IS1 namijenjenu infrastrukturi Zračne luke Split. Kako se prodajom zemljišta IS1 zone ne mogu namaknuti sva potrebna sredstva, u ponudi će biti i zemljište mješovite zone (M8).

Postupak predstečajne nagodbe trebao bi se okončati do 1. veljače 2015. godine, u protivnom “Staklenicima” slijedi stečaj.

Piše Jadranka Matić
Foto: Arhiv CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 16:49