StoryEditorOCM
Dalmacijanaša dica

U Kaštelima otvoren prvi senzorički park u Dalmaciji

Piše PSD.
31. listopada 2014. - 10:23
U Kaštel Novom u sklopu prostora Udruge roditelja djece s posebnim potrebama Naša dica u četvrtak je svečano otvoren prvi Senzorički park u Dalmaciji koji će biti namijenjen djeci s posebnim potrebama kako bi se na prirodan način poticalo njihovu senzoričku integraciju.

Ovaj park otvoren je kao dio velikog Janinog projekta Voda s porukom te predstavlja još jedan značajan uspjeh ove poticajne priče koja je u proteklih godinu dana pomogla više od 25 udruga, zaklada i društava, ali i pojedinaca, omogućivši im realizaciju njihovih programa i ciljeva.

Otvaranje Senzoričkog parka, prvog ovakvog projekta u Dalmaciji omogućiti će djeci s posebnim potrebama lakšu integraciju u suvremeno društvo, ali i njihovim roditeljima kvalitetnije programe i edukaciju tijekom školovanja.

O važnosti ovoga projekta najviše govori i činjenica da su mu podršku dali i čelni ljudi grada Kaštela predvođeni gradonačelnikom Ivanom Udovičićem, predsjednikom Gradskog vijeća Denisom Ivanovićem i pročelnicom za društvene djelatnosti Sandrom Zokić koja je napomenula kako je ovaj projekt od velikog značaja, kako za djecu iz udruge tako i za njihove roditelje.

Predsjednica udruge Naša dica Gordana Burić zahvalila se na ovom hvale vrijednom projektu, te je naglasila kako će se ovaj park koristiti i rekreativno i rehabilitacijski.

U njemu će, dodala je, zajedno sa djecom raditi terapeuti za senzorne integracije, dok će isto tako, roditelji u svoje slobodno vrijeme park moći posjetiti zajedno sa svojom djecom.

Piše Jakov Žarko
Snimio Paun Paunović/CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 19:29