StoryEditorOCM
Dalmacijaoštetili državu

Pet solinskih poreznika strpalo u svoje džepove milijun kuna od procjena nekretnina

Piše PSD.
30. listopada 2014. - 11:51
Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta PU splitsko-dalmatinske dovršili kriminalističko istraživanje nad pet osoba, 69-godišnjakom, 50-godišnjakinjom, 73-godišnjakom, 38-godišnjakinjom i 44-godišnjakinjom.

Sumnjiče se da su kao z porezni službenici u ispostavi Solin od 2002. g. do 2011. g. u svojstvu službenih osoba porezne službe zlouporabili svoj položaj na način da su doveli u zabludu službene osobe grada i općina.

Za obavljene poslove procjene vrijednosti nekretnina, što se inače nalazilo u djelokrugu njihova rada, čelnike tih općina su uvjerili da im naknadu isplaćuju na privatne žiro račune iako su prijavljeni znali i trebali biti svjesni da temeljem tada pozitivnih zakonskih propisa nemaju pravo na naplaćivanje navedene naknade.

Među oštećenima su Grad Solin te općine Klis, Muć i Dugopolje. Time su prijavljeni prekoračili svoje ovlasti i za sebe pribavili protupravnu imovinsku korist u iznosu preko milijun kuna oštetivši time više jedinica lokalne samouprave za koje su obavljali procjenu nekretnina.

Podnijeto je Posebno izvješće Županijskom državnom odvjetništvu za više kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, te krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Među prijavljenima se nalazi i bivši voditelj ispostave u Solinu, koji je umirovljen, dok su ostalo službenici. Kako doznajemo, procjene su obavljali van radnog vremena.

Nije im se plaćao prekovremeni, nego je novac sjeo na privatne račune.
Marko DIDIĆ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 14:09