Slobodna Dalmacija

Povratak na naslovnicu
u tiskanom izdanju
u tiskanom izdanju

Svijet

Objavljeno 09.08.2012. u 16:18

"On je moj i ne odričem ga se"

Sud u Beogradu potvrdio dogovor o krivnji s Mladićevim rođakom

FOTO: CROPIX
Odjel za ratne zločine Višeg suda u Beogradu potvrdio je sporazum o priznanju krivnje između rođaka haaškog optuženika Ratka Mladića, Branislava Mladića i srbijanskog državnog odvjetništva za ratne zločine, po kojem je Branislav Mladić kažnjen na jednogodišnju zatvorsku kaznu, uvjetno na tri godine, zbog skrivanja Ratka Mladića,objavili su srbijanski mediji.
Ratko Mladić, nekadašnji vojni zapovjednik bosanskih Srba, uhićen je potkraj svibnja 2011. u selu Lazarevu kod srbijanskog grada Zrenjanina. Njega ICTY tereti za ratne zločine i zločine protiv čovječnosti, uključujući i optužnicu za genocid.
Branislav Mladić, u čijoj se kući u Lazarevu Mladić skrivao, u nedavnom razgovoru za beogradski dnevnik "Večernje novosti" nije htio ni demantirati ni potvrditi informaciju da je sa srbijanskim državnim odvjetništvom za ratne zločine postigao sporazum o priznavanju krivnje.
"Ne mirim se s krivnjom koja mi je pripisana, ali ja protiv svoje države ne mogu... Kažem: ne mirim se, ali zbog njega ću podnijeti sve. On je moj i ne odričem ga se", kazao je Branislav Mladić.
Braniteljica Branislava Mladića, Vesna Momčilović za izdanje tog lista od četvrtka kazala je kako se sud uopće nije bavio detaljima, tako da je navedeno da je Branislav Mladić krio Ratka Mladića od neutvrđenog dana u travnju 2006. godine, do 26. svibnja 2011. godine, kada je Ratko Mladić uhićen u kući Branislava Mladića.
"Nije ništa neobično što je Branislav krio svoga rođaka. Mislim da je ovo dobar sporazum zato što je za ovo kazneno djelo predviđena kazna zatvora od jedne do osam godina", izjavila je odvjetnica Branislava Mladića.
(H

Komentari Morate se prijaviti da biste komentirali članak.

Komentar od: moli | Komentirano: 25. kolovoz 2012. 13:16
Ikusi retardirani evo ti odgovor:

Ikusi majmune sa grane yeba picu svoje nane .
G*** cetnicko ostavi mi svetinju jesi ih vidio pravi dzentlimeni akakvi su vasi ----Sotone krvave.
Komentar od: pegula13 | Komentirano: 11. kolovoz 2012. 14:15
Uvjetno na 3 godine , haha. To zanci da ako u te 3 godine ponovo bude sakrivao Mladice , morat ce u cuzu. Ponovo ? E rodijak , Mladic se vise nikada nece vratiti u tvoju palanku. Budi bez brige.
Komentar od: panini1811 | Komentirano: 10. kolovoz 2012. 15:15
ne seri bre ikusi

djeneral te gleda, ................ mirno !!!!!
Komentar od: raptor5 | Komentirano: 10. kolovoz 2012. 12:56
ikusi smeče jedno ispranog mozga Srpskom propagandom.Moli boga što ja General Ante Gotovina pravi patriot i profesionalac ,a ne retardirano četničko smeće kao Mladić.Jer da je bio kao on nitko od muških srba za vrijeme Oluje nebi ostao živ.Još dan danas bi ih vadili iz 30 000 masovnih grobnica i pokopavali po jednu kost od ruke ili noge kao što ste vi napravili s jadnicima u Srebrenici.