StoryEditorOCM

STOŽER O ŠKOLAMA Konačna odluka u nedjelju

Piše PSD.
11. veljače 2012. - 19:18
Sve osnovne i škole u Splitsko dalmatinskoj županiji u Zagori, na područjima pod snijegom i ledom su i dalje zatvorene, no konačna odluka o nastavi doznat će se tijekom nedjelje doznaje se iz županijskog Stožera za zaštitu i spašavanje. Tijekom nedjelje donijet će se i odluka o nastavi u splitskim školama.

Premda još nije donesena konačna odluka, najvjerojatnije će se u školama koje imaju zadovoljavajuće uvjete nastava održati. Luka Brčić načelnik Stožera pojašnjava:

-Zbog sigurnosti svih učenika i zaposlenih u školama nastave do daljnjega neće tamo gdje nema uvjeta, a na područjima koje su direktno bile ugrožene ovim sniježnim nevremenom.-kaže Brčić.
U proteklo vrijeme, snijeg su oko školskih zgrada čistili svi zaposleni, a do novog početka nastave moraju osposobiti kotlovnice, provjeriti vodovodne instalacije kako bi svi učenici u Splitsko dalmatinskoj županiji nakon dužeg zimskog odmora što prije i sigurnije mogli natrag u školske klupe.

Sve ceste u županiji su prohodne, od glavnih, preko županijskih do lokalnih cesta , navodi Luka Brčić u ime županijskog Stožera koji se sastaje i koordinira znatno prije prošlotjednog sniježnog udara.

-Sve službe zadužene za stalni nadzor i dalje su na terenu diljem cijele Županije, tijekom subote angažirano je 69 strojeva, kao i do sada pratimo vremensku prognozu te je u pripravnosti i dalje više od tisuću ljudi, a kako kaže, zamjetan je i znatno veći angažman mještana .

Izvanredno stanje u Splitsko dalmatinskoj županiji s nedjeljom ulazi u 9. dan, kad ćemo se opet vratiti u redovno stanje sada ovisi samo o vremenu.

OJDANA KOHAREVIĆ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2024 09:36