StoryEditorOCM
Dalmacijau ponedjeljak dernek pod svilajom

Zov iz Ogorja: ‘Sveti Jure kamena zvonika...’

Piše PSD.
25. travnja 2011. - 10:00

Iz KUD-a “Komaštre” iz Ogorja pozivaju i ove godine na “sastanak pod Svilajom”, na proslavu blagdana sv. Jure, gdje se okupi i do 3000 Ogorana i njihovih prijatelja slaveći zaštitnika mista.

Kako ovaj put Sv. Jure pada na Veliku subotu, a u nedjelju je Uskrs, svečanost će se održati 25. travnja, na Uskrsni ponedjeljak - kazala nam je Ana Kapetanović, predsjednica KUD-a “Komaštre”.

- Kroz pisme, ples i narodne nošnje koje su se čuvale u škrinjama, a koje su im pomogle obnoviti njihove bake i majke, “Komaštre” pronose baštinu svoga kraja i širom Hrvatske - dodaju Liljana i Josip Leskur, također članovi KUD-a.

Da bi se svi gosti ugodno i sito osjećali, pobrinulo se poduzeće “Kerum”, koje kao generalni sponzor vjerno prati ova događanja, kažu organizatori. Osim plesača i pivača KUD-a “Komaštre”, na derneku će zapivati i zaplesati njihovi brojni gosti. Kulturni program počinje u 15 sati.

Uz onu “Sveti Jure kamena zvonika Ogorju si i ponos i dika” Josip Leskur i Ante Kapitanović pozivaju na dernek u ponedjeljak uz zaključak: Svi su dobrodošli, osim kiše!

Svečana misa s procesijom u crkvi svetog Jure počinje u 11 sati, a predvodit će je fra Mate Topić, župnik u šibenskoj župi svetog Lovre, inače rodom iz Ogorja, uz asistenciju mjesnog župnika fra Stipana Bešlića.

MIA SESARTIĆ

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 15:37