StoryEditorOCM
Dalmacijana kraj svita

IZOLACIJA SRIJANA Radovići dva mjeseca bez telefonske veze

Piše PSD.
12. studenog 2010. - 19:21
Skoro će dva mjeseca otkada su stanovnici zaseoka Radovići u gornjopoljičkom selu Srijanima ostali bez telefonskih linija, a nerijetko se događalo da nemaju ni pitku vodu.

Mještani za sve optužuju izvođača radova, odnosno GP “Osijek Koteks”, koji već neko vrijeme obavlja rekonstrukciju županijske ceste, koja je prije nekoliko godina prilikom izgradnje autoceste kroz mjesto potpuno devastirana.

- Bez ikakve odgovornosti izvođač pravi teror nad ovim stanovništvom. Iskopali su optičke kabele, a pod naletom teške mehanizacije svako malo pucaju vodovodne cijevi.

Vodovod tu i tamo profunkcionira, ali telefoni nikako. Budući da se radi o starijem i nemoćnom stanovništvu, možete samo zamisliti koliko telefon znači za te ljude. Nedajbože da vam zatreba doktor.

Ako nemate mobitel, ne znam kako ćete se provesti. U slučaju i da stupite s njim u kontakt, ovaj će se morati dobrano namučiti da dođe do sela. Razrovani makadamski put, koji se nakon svakog većeg kišnog nevremena pretvori u izbrazdano polje, sve pruža osim sigurne vožnje - jada se Slobodan Juretić, koji, kako kaže, i sam trpi posljedice ovog (ne)djela.

Selo ‘okrenuto na glavu’

Već se neko vrijeme bavi seoskim turizmom, pa je svaki posjet njegovu imanju gotovo pa nemoguć.

Mještani su, kaže, upozoravali nadležne na podzemne vode, koje svako malo poplave gradilište, čineći štetu na ionako uzoranom makadamu.

- Nažalost, nitko ne mari za naša upozorenja. Stječe se dojam kao da smo zaboravljeni od sviju. Zar nema nikoga tko bi došao u ovo naše selo i vidio što se tu događa. Zaboravili bismo mi sve loše što nam je dosad učinjeno, da je u nekom razumnom roku prometnica zgotovljena.

A ono će skoro tri mjeseca da je selo doslovno okrenuto na glavu, a radovi su daleko od svog kraja - zaključio je Slobodan Juretić.

TEKST I SNIMKA: mladen nejašmić

Izvođač ‘nema što kazati’

Predstavnik izvođača s kojim smo kontaktirali tek nam je ljutito odbrusio da on “nema što kazati”, dodavši kako se “ne radi ni o kakvim gluhim telefonima nego o tobožnjem izmještanju trase”. Pomalo ironično nam je zahvalio na informacijama i uputio nas u selo, jer ćemo tamo dobiti sve što želimo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 05:37