StoryEditorOCM
Dalmacijasjednica županijske skupštine 19. listopada

NEMA PRIMIRJA - HDZ ustrajan, želi Sapunarovu smjenu

Piše PSD.
13. listopada 2010. - 11:54
Nema krize vlasti u Splitsko-dalmatinskoj županiji, jer će HDZ na posljetku najvjerojatnije odustati od zahtjeva za opozivom Petroslava Sapunara, predsjednika Skupštine Splitsko-dalmatinske županije, a sljedeća sjednica Skupštine sazvana je za 19. listopada bez sporne točke.

O njoj se, da je sjednica Skupštine bila sazvana, po Poslovniku trebalo raspravljati najkasnije danas, 13. listopada, a sada je jasno kako od toga nema ništa.

− Održali smo sastanak na kojemu su bili svi predstavnici stranaka i na kojem smo se dogovorili o prevladavanju političke krize, pa je vrlo izvjesno da će HDZ odustati od zahtjeva za mojom smjenom − kaže Sapunar.

Prvi čovjek Skupštine i dalje smatra da nije bilo pravog razloga za traženje njegova opoziva, no prema njegovu mišljenju, od pitanja čelnog čovjeka Skupštine, puno je važniji dnevni red koji očekuje vijećnike.

– Imamo mnogo vrlo značajnih točaka koje zbog ove krize čekaju raspravu, pa mi je drago da ćemo se konačno maknuti s mrtve točke – kaže Sapunar, primjetno zadovoljan krajem ovih međustranačkih dogovora.

No, za razliku od Sapunara, Kruno Peronja, predsjednik županijskoga HDZ-a, nije htio reći jesu li odustali od zahtjeva.

− Još uvijek su na snazi odluke o raskidu koalicije i zahtjevom za smjenu Petroslava Sapunara, to je sve što vam sada mogu reći. Na međustranačkim dogovorima usuglasili smo se da zbog ove situacije ne smije patiti rad Skupštine, no još ništa nismo odlučili − izričit je bio Peronja.

O tome će se razgovarati na Predsjedništvu Županijskog odbora, čiji će članovi donijeti i konačnu odluku. Očito je da do novih izbora nije ni političarima, koji bi se ponovno morali dokazivati pred biračima, a još manje biračima, koji su svjesni da izbori ne bi donijeli značajne novosti. Svima je, naime, jasno da bi novu izbornu utrku trčali poznati i pomalo usporeni trkači.

OJDANA KOHAREVIĆ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 04:13