StoryEditorOCM
Dalmacijabilić detektirao problem

Gradsko vijeće Makarske: zeleni otoci ili krivo planiranje

Piše PSD.
5. ožujka 2015. - 20:51
Nema niti dvije godine da su se na raskrižju pored dječjeg vrtića, trgovina i srednje škole na predjelu Istok ugradili ekološki otoci za otpad, a zbog izgradnje dviju stambenih zgrada sada su uklonjeni.

Pitanje o premiještanju kontejnera postavio je oporbeni HDZ, na koje su odgovorili dijelom gradonačelnik Tonči Bilić, a dijelom Lori Veličković, njegova zamjenica. Bilić je samo detektirao problem "koji će se ubrzo riješiti".

Lori Veličković je pojasnila kako su je zeleni otok bio izgrađen na privatnom zemljištu na kojem se sada grada stambene zgrade. Investitori su zbog toga zahtjevali da se uklone. Nema saznanja na temelju koje odluke su kontejneri bili postavljeni, rekla je dogradonačelnica.

Od direktora Makarskog komunalca Čede Crljena doznajemo kako se našla nova lokacija i da će problem odlaganja selektivnog kućnog smeća na Istoku biti uskoro riješen. Međutim, nitko ne govori kolika je šteta od nemara u planiranju.

Izgradnja zelenog otoka zajedno s nabavkom kontejnera košta 170 tisuća kuna. Najmanje 30 tisuća kn stoje iskopi za njihovu ugradnju jer su dijelom ukopani. Znači, ugradnja kontejnera na Istoku koštat će 60 tisuća kn, od koji je polovica novca potrošena (bačena) nepotrebno.

U nabavu i postavljanje zelenih otoka Makarska je do sada potrošila dva milijuna kn, od kojeg iznosa je Fond za zaštitu okoliša financirao 40 posto troškova.

Ana Dragičević
Foto: Ivo Ravlić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 16:42