StoryEditorOCM
Dalmacija"nisu znali"

Milanka Opačić u Supetru potpisala sporazum o otpisu dugova, HDZ-ovi načelnici nisu došli

Piše PSD.
23. siječnja 2015. - 19:49
Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić potpisala je u petak poslijepodne u Supetru Sporazum za ublažavanje financijskih teškoća određenog dijela građana koji su ovršenici u postupcima prisilne naplate tražbina male vrijednosti na novčanim sredstvima s gradonačelnicom Grada Supetra Ivanom Marković (SDP) i načelnicima općina Bol Tihomirom Marinkovićem (SDP) i Sutivana Rankom Blaževićem (nezavini). Tako su taj Sporazum, nakon četiri velika hrvatska grada, prvi potpisali Bračani.

Zanimljivo je spomenuti da potpisivanju nisu bili nazočni načelnici HDZ-a iz općina Nerežišća, Postira, Pučića i Selaca, uz obrazloženje da nisu dobili nikakav poziv niti obavijest u svezi potpisivanja Sporazuma.

Načelnika nerežiške općine Lovru Kuščevića nazvali smo mobitelom. Zatekli smo ga na auto cesti iz pravca Zagreba prema Splitu, te nam je kazao kako za nikakav takav sastanak ne zna.

- Ne radi se o jednostranačkoj politici već politici Vlade Republike Hrvatske koja je odlučila pomoći onima koji su najugroženiji i koji najteže žive, kazala je ministrica Opačić, te dodala kako su usvojeni kriteriji strogi i isključivi socijalni pa je zbog toga sve više subjekata koji su se voljni uključiti u taj projekt.

- Ako deblokiramo i damo šansu samo jednoj osobi za novi početak dosta smo učinili, dodala je.

Odgovarajući na pitanja novinara Milnka Opačić je kazala kako ne očekuju velike gužve na Fininim šalterima za izdavanje potvrda jer ta organizacija ima 175 poslovnica širom Hrvatske, a uz to će svi podaci biti dostupni i na internetu.

Načelnici Bola i Sutivana kazali su kako će na području njihovih općina biti mali broj onih kojima će, na temelju potpisanog Sporazuma, trebati pružiti pomoć.

Tekst i foto: IVICA RADIĆ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 09:10