StoryEditorOCM

Ivona i Katarina prvakinje u briškuli i trišeti

Piše PSD.
5. siječnja 2016. - 09:12
U Bolu je, u posljednjemu mjesecu godine koja je upravo istekla, stvar u svoje ruke uzela mladež, odnosno aktivisti iz Sportskog društva, koji su na Poljani organizirali program pod nazivom "Sportski zabavni Božić". Odvijala su se natjecanja u malom nogometu, košarci, stolnom tenisu te briškuli i trišeti.

Zanimljivo je spomenuti kako je u nadmetanju briškule i trišete pobijedio ženski dvojac Ivona Plančić i Katarina Marčić. One su bile jedina ženska ekipa na turniru. Dakle, jedna, ali vrijedna i - pobjednička. Najprije su uspjele dogurati do finala pa potom u finalu, na čuđenje mnogih, trijumfirati i uzeti naslov najboljih u igri briškule i trišete.

Njihovi muški protivnici, Franci Marinković Pusa i Dinko Karninčić Batinić morali su priznati kapitulaciju i sada se na početku nove godine moraju znati nositi s tim porazom. Tako u Bolu žene ne drže samo tri kantuna kuće, nego su preuzele i primat u popularnim igrama briškula i trišete koje nekako tradicionalno pripadaju muškome rodu.

Atraktivan i zanimljiv bio je i malonogometni ženski turnir na kojemu su nastupile četiri ekipe iz Bola, Povlja, Nerežišća i Selaca. Te utakmice pratio je najveći broj gledatelja.

Malonogometašice iz Bola bile se najbolje, jer su najprije pobijedile svoje kolegice iz Nerežišća, a u finalu su bile bolje i od malonogometašica iz Povalja.

Sportska natjecanja zaključena su na Novu godinu kada se igralo finale u stolnom tenisu pa se može kazati kako su natjecanja započela u 2015., a završila u 2016. godini.

Na Poljani je bio postavljen šator pa su posjetitelji i natjecatelji okrepu mogli pronaći u hrani i piću.

IVICA RADIĆ
snimio JOŠKO EGEKHER

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 04:35