StoryEditorOCM

Lokaliziran požar na Hvaru, policija traži počinitelja koji ga je izazvao

Piše PSD.
10. kolovoza 2015. - 20:04
Šumski požar koji je u nedjelju poslijepodne buknuo na nepristupačnom terenu na ulazu u uvalu Jagodna, na sjevernoj strani otoka između Brusja i grada Hvara, zahvatio je oko 300 hektara makije i niskog raslinja.

U gašenju je sudjelovalo više od 100 vatrogasaca iz Hvara, Staroga Grada, Jelse, Državne interventne postrojbe i s područja Splita, uključujući i desetak specijalnih vozila, a u akciju su bila uključena četiri kanadera, tako da je stanje zajedničkim naporima konačno stavljeno pod kontrolu.

Riječ je o području koje je i prije gorjelo. Vatrogasci su, prema riječima Cvjetka Mazalina, glasnogovornika DVD-a Hvar, cijelu noć s nedjelje na ponedjeljak sanirali rubove i pazili na moguću pojavu otvorene vatre koja bi se eventualno mogla širiti.

U ponedjeljak ujutro pomagao im je i jedan kanader koji je natopio rubove opožarene površine, nakon čega 60-ak vatrogasaca uspješno kontrolira stanje požara.

Vremenski uvjeti za sada nisu problematični, a dobra je okolnost što nisu bile ugrožene kuće ni poljoprivredne kulture.

Policija je, kako kaže Antonela Lolić iz PU splitsko-dalmatinske, obavila očevid na mjestu događaja. Uzrok požara je otvoreni plamen, a provode se i dodatni izvidi radi otkrivanja počinitelja koji ga je izazvao.

M. Crnčević
Foto: Ilustracija CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 13:36