StoryEditorOCM
Dalmacija‘radost nam stvara’

Tučepljani časte Vukovarce besplatnim ljetovanjem

Piše PSD.
7. svibnja 2015. - 01:13
Pod motom “Radost nam stvara ugostiti djecu Vukovara”, u Tučepima su, pod budnim okom fra Nedjeljka Šabića, tamošnjeg župnika, počele pripreme za doček i smještaj učenika osnovnih škola iz Vukovara od 14. do 21. lipnja.
Imoćanina fra Nedjeljka Šabića, već nadaleko poznatog organizatora bezbroj humanitarnih akcija, sreli smo u Imotskom, kako dogovara detalje oko izleta mladih Vukovaraca u Imotski.

– S Vukovarom i tamošnjim ljudima, a posebno mladima, mene i vjernike moje župe vežu uistinu lijepi događaji. Bili smo u Vukovaru, primljeni smo onako kako to već ti dobri ljudi znaju i odlučili smo i mi njima prirediti nešto što će učvrstiti prijateljstvo. Pogotovo naših najmlađih jer na njima svijet ostaje.

Izlet u Imotski

Tako sam na sam spomen mojim Tučepljanima da bi bilo lijepo ugostiti pedesetak djece iz vukovarskih škola, te da se lijepo kupaju i uživaju u našemu moru, ostao ugodno iznenađen. Znao sam za dobru dušu mojih župljana, ali da će mi se u samo nekoliko sati javiti 23 obitelji koje su spremne ugostiti djecu, i to kada je sezona već počela, moram priznati da sam oduševljen.

Tako ćemo 14. lipnja, dan poslije blagdana svetoga Ante, dočekati djecu i njihove učitelje, lijepo ih smjestiti, pa neka se kupaju i uživaju. Neka osjete dušu ovdašnje naše djece i njihovih roditelja – veli fra Nedjeljko Šabić.

– Bit će nam gosti punih osam dana i onda ćemo im prirediti i nekoliko izleta. Među ostalim evo i u Imotskom, da djeca vide Modro i Crveno jezero, imotsku crkvu, osjete da su i u mom rodnom kraju dobrodošli. Ovakvi susreti, ovakva druženja samo mogu koristiti našoj djeci. Molim vas da ovim putem još jednom zahvalim mojim divnim župljanima, jer su i ovaj put pokazali svoje pravo lice. A ako mislite da smo uranili s pripremama, varate se – reče nam fra Nedjeljko Šabić.

U Tučepima se već pišu i transparenti dobrodošlice za male Vukovarce, spremaju im se prigodni darovi.

Braco Ćosić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 23:11