Nedavno provedeno istraživanje doc. dr.sc. Darije Vranešić Bender i njezinog tima prvo je domaće istraživanje koje se bavi usporedbom nutritivnih vrijednosti smrznutog i svježeg povrća.
Cilj istraživanja je bio usporediti razinu pojedinih vitamina poput vitamina A i C u smrznutom i svježem povrću nakon uobičajenog kućnog skladištenja povrća u hladnjaku i zamrzivaču.
Dobiveni rezultati su pokazali kako je sadržaj hranjivih tvari duže očuvan u smrznutom povrću u usporedbi sa svježim koje se nekoliko dana čuva u hladnjaku.
Provedeno istraživanje je bilo temelj nove Ledo kampanje „Ledo čuva najbolje“ u kojoj se ističe kako je voće i povrće neizostavan dio uravnotežene prehrane, a zahvaljujući Ledu ono je dostupno tijekom cijele godine.
Istraživanje koje je pr...
Cilj istraživanja je bio usporediti razinu pojedinih vitamina poput vitamina A i C u smrznutom i svježem povrću nakon uobičajenog kućnog skladištenja povrća u hladnjaku i zamrzivaču.
Dobiveni rezultati su pokazali kako je sadržaj hranjivih tvari duže očuvan u smrznutom povrću u usporedbi sa svježim koje se nekoliko dana čuva u hladnjaku.
Provedeno istraživanje je bilo temelj nove Ledo kampanje „Ledo čuva najbolje“ u kojoj se ističe kako je voće i povrće neizostavan dio uravnotežene prehrane, a zahvaljujući Ledu ono je dostupno tijekom cijele godine.
Istraživanje koje je pr...