StoryEditorOCM
DalmacijaRejo optužio medije za razdor vijećnika

Berket odgodio glasovanje o Giričiću

Piše PSD.
21. svibnja 2010. - 01:24

Moram izraziti svoje nezadovoljstvo što se urbanistički plan uređenja područja Giričić neće usvojiti. Od ukupno 34 UPU-a, nismo usvojili još ni jedan, što Gradu ne služi na čast. Novinski napis o planu Giričić očito je polučio rezultate, a apsolutno je neosnovan – kazao je na sjednici kaštelanskoga Gradskog vijeća pročelnik za urbanizam, komunalu i graditeljstvo Ronald Rejo, optužujući pritom medije kao glavne krivce pri unošenju pomutnje među vijećnike, koji su odgodili glasovanje o planu koji obuhvaća Marinu gradonačelnika Joška Berketa.

Uz opomenu koju je nakon potpuno neutemeljene i neistinite izjave izgovorene u gradskom parlamentu dobio od predsjednika Gradskog vijeća Darka Varnice, na Reju se kategorično obrušio SDP-ovac Dražen Đaković poručujući mu da se ne miješa u politiku Gradskog vijeća, te da ne daje ocjene o čemu bi Vijeće trebalo, a o čemu ne bi trebalo raspravljati.

Šira rasprava

Uz mogućnost da mu koalicijski partneri ne pruže podršku za izglasavanje plana, prema Berketovim riječima, medijski pritisak je, među ostalim, bio jedan od razloga zbog kojega se odlučio da gradskim vijećnicima predloži odgodu glasovanja o UPU-u Giričić zbog kojega ga je osobno u utorak na konferenciji prozvao brodograditelj Ivan Nuić, optužujući ga pritom da koncesijski prostor njegova brodogradilišta prisvaja svojoj Marini Kaštela. 

- Skidanje glasovanja o planu s dnevnog reda Gradskog vijeća predložio sam zbog toga što mi je u interesu da se prethodno organizira široka rasprava kako gradski vijećnici ne bi imali nikakvih nedoumica prije glasovanja. Plan ima suglasnost Županije i nadležnog ministarstva, a Gradsko vijeće je još 2006. godine donošenjem GUP-a Kaštela isključilo mogućnost postojanja Nuićeva brodogradilišta i neprimjereno je bilo kakvo povezivanje mene s cijelim slučajem. Nuićeva je tvrtka prije deset godina od Županije dobila koncesiju bez pristupnog puta, a godinama ga koristi zbog dobre volje Marine Kaštela koja ga pušta prolazom preko svoga koncesijskog prostora – ustvrdio je gradonačelnik Berket.

Naša dica

Na Berketovo izlaganje oštro je reagirao HDZ-ovac Zoran Bonacin kazavši gradonačelniku kako su mu puna usta “naše dice”. 

- Donošenjem ovog UPU-a najmanje 20 naše dice ostaje bez kruha. Oni nisu u bitno drugačijoj situaciji nego vi. Imaju i dozvolu za rad? Ako je nemaju, nemate je ni vi – odbrusio je Bonacin Berketu.

S druge strane SDP-ovac Dražen Đaković kazao je kako je 20 radnih mjesta u Nuićevu brodogradilištu stvarnost, te kako su GUP i UPU samo obični papirići.

- Grad se treba pozabaviti ovim problemom i pronaći alternativnu lokaciju jer 20 ljudi nije malo – kazao je Đaković, kojemu se pridružila stranačka kolegica potpredsjednica Gradskog vijeća Alenka Rokov

- Svi zajedno moramo se založiti i naći pravo rješenje da do gašenja i zatvaranja brodogradilišta “Odisej” ne dođe. Hoće li to biti rješenje problema i zadržavanje brodogradilišta na ovoj lokaciji gdje je i sad ili će se iznaći neka nova lokacija, posao je koji je pred nama.

jakov žarko

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 03:33